Pyragas:
Sviestas 150 g
Šokoladas juodas 120 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 150 g
Miltai kvietiniai 75 g
Triufelis:
Grietinėlė 35 %
Sviestas 35 g
Pieniškas šokoladas 250 g
Apelsinų padažas:
Cukrus 200 g
Apelsinų sultys šviežios 150 g
Sviestas 100 g
Pyragui reikės: sutrupinti šokoladą, sudėti jį į metalinį dubenį kartu su kubeliais pjaustytu sviestu ir ant karštos vandens vonelės išlydyti. Atvėsiname. Kitame dubenyje atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius plakame su cukrumi, o baltymus plakame atskirai, kol puta taps standi. Šokoladą pilame į išplaktus trynius ir gerai išmaišome. Vėliau pilame miltus ir vėl išmaišome. Pabaigoje sudedame baltymus ir vėl maišome, kol masė taps vientisa ir žvilganti.
Iš kepimo popieriaus išpjauname mūsų būsimo pyrago formą ir dedame į kepimo skardelę. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Šokoladinę masę pilame į skardelę taip, kad iškepusi ji būtų kuo plonesnė. Tada kišame į orkaitę ir kepame apie 7-10 minučių. Atvėsiname ir iškepame dar vieną biskvitą.
Triufeliams reikės metalinio dubens ir puodo. Visus produktus sudedame į dubenį ir, nuolat maišydami, lydome ant garinės vonelės, kol produktai ištirps ir masė taps vientisa. Labai svarbu neperkaitinti, kitaip šokoladas gali išskirti riebalus ir patiekalas nepavyks. Gautą masę atvėsiname ir dedame į šaldytuvą vienai valandai.
Apelsinų padažui reikės šviežiai spaustų sulčių, kurias indelyje užverdame kartu su cukrumi, nuolat maišydami ir nugriebdami
putas. Kai skystis pradės tirštėti, reikia įdėti sviesto ir, sumažinus kaitrą, virinti, kol padažas taps kisieliaus konsistencijos. Jei skubate, atvėsinkite šaltoje vonelėje, jei ne – paprasčiausiai palaukite apie porą valandų.
Kai biskvitai iškepti ir triufelių masė apstingusi, galima sluoksniuoti pyragą: biskvitas korėtąja puse apačioje, tada triufelių masė, tolygiai paskirstyta ant biskvito ir vėl biskvitas ant viršaus – šįkart korėtąja puse į viršų. Suspaudžiame ir šaldome šaldytuve apie 3 valandas.
Lėkštėje patiekiame su apelsinų padažu ir mėtomis.
Skanaus.
|