Kiaušiniai 3 vnt.
Kvietiniai miltai 225 g
Migdolų drožlės 100 g
Sviestas 200 g
Cukrus 225 g
Uogienė (aviečių, braškių ir kt.) 150 g
Tamsus šokoladas 125 g
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Orkaitėje arba sausoje
keptuvėje truputį apskrudinkite migdolų drožles, atvėsinkite ir sumalkite.
Minkštą sviestą trinkite su 100 gramų cukraus, kol ištirps
cukraus kruopelės ir masė taps vientisa. Į sviesto masę suleiskite 2 kiaušinių
trynius ir išmaišykite. Tada palengva berkite miltus, maltus migdolus ir
maišykite, kol tešla pasidarys vientisa.
Tešlą tolygiai supilkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje
20-25 minutes.
Tris kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Tada
palaipsniui pilkite likusį cukrų ir plakite, kol jis ištirps, o baltymo puta
pasidarys blizgi. Ant iškepusio pyrago pagrindo tolygiai užtepkite džemą arba
uogienę, užbarstykite tarkuotą šokoladą ir ant viršaus sukrėskite išplaktus baltymus.
Grąžinkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Valgykite pyragą gerai atvėsintą. Skanaus.
Daugiau receptų: