Persikai 6 vnt.
Cukrus 200 g
Putojantis vynas 100 ml
Vaniliniai ledai 400 g
Tamsus šokoladas 80 g
Migdolų drožlės ~
Vafliai su karamele 6 vnt.
Braškės 3 vnt. (jei labai mėgstate braškes, galite dėti daugiau)
Nuplauname persikus ir jų viršūnėse padarome kryželio formos įpjovas. Puode užverdame vandenį ir į jį sudedame persikus, verdame apie 2 minutes ir ištraukę tuoj pat sudedame į labai šaltą vandenį. Nulupame žievelę ir atidedame į šalį.
Keptuvėje išlydome cukrų. Kai cukrus patamsės ir pasidarys skystas, atvėsiname ir atsargiai supilame šampaną. Vėl kaitiname, nuolat maišydami, kol karamelė ir vynas taps vientisa mase. Verdame, kol sutirštės. Tuomet sudedame persikus, uždengiame ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Persikus kaitiname apie 8-10 minučių.
Kol kepa persikai, susmulkiname šokoladą ir sumaišome su vaniliniais ledais. Keptuvėje kepiname migdolus, kol apskrus. Iškepusius persikus pateikiame su ledais, vafliais, braškėmis, karamelės padažu ir apibarstome migdolais. Skanaus.
|