Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Vitlijos tortai > Tortas "Orbita"
Dalintis

Šis tortas pakerėjo savo vidaus pjuviu, labai jau norėjosi paragauti :) Įdomu tai, kad gamybai naudojama labai mažai cukraus ir miltų. Jokių dažiklių ar kepimo miltelių, bet vidus labai spalvingas, biskvitai purūs, o braškių žėlė sodraus skonio. Nors antrą kartą gamindama į kremą idečiau šiek tiek rugštelės.

Tortas "Orbita"
Aguonų biskvitas:
kiaušiniai 6 vnt.
cukrus 6 v.š
miltai 6 v š
aguonos 80 gr

Suplakame baltymus, po truputį beriame cukrų. Sulėtiname greitį ir po 1 imaišome trynius. Pabaigoje suberiame miltus ir aguonas. Kepame 22 cm.kepimo formoje 175 laipsnių temperatūroje 50 min Kai biskvitas iškepa, apverčiame ant grotelų ir palaukiame kol atvės.

Baltas biskvitas:
kiaušiniai 4 vnt.
cukrus 4 v.š
miltai 4 v š

Gaminame taip pat, kaip aguoninį biskvitą. Kepame 1 formoje 22 cm. diametro 175l. 30 min.

Kremas:
cukrus 150 gr.
krakmolas 5 v.š.
pienas 350 ml.
sviestas 300 gr. (kambario temp)
tryniai 2 vnt.
vanilės pagal skonį.

Trynius sumaišome su krakmolu ir cukrumi, įpilame pieno ir pastatome ant ugnies, maišome kol sutirštė. Atvėsiname, suplakame ir įmaišome sviestą.

Braškių žėlė:
braškių 500 gr.
želatinos 20 gr.
cukraus 4 v.š.
vandens 6 v.š.

Braškes sutriname su cukrumi (blenderiu) ir įpilame užplikytą ir ištirpintą želatiną. 2 formas 24 cm išklojame maistine plevele. Supilame masę i abi formas ir pastatome į šaldiklį 30 min.

Sirupas

50 ml. vandens+50 gr. cukraus užverdame ir nuimame nuo ugnies.

SURENKAME tortą:

(Aguoninį biskvitą supjaustome i 2 dalis)

Aguoninis biskvitas (galima sulaistyti šiek tiek sirupu)
1/4 kremo
zėlė
1/4 kremo
baltas biskvitas
1/4 kremo
zėlė
1/4 kremo
aguoninis biskvitas (galima sulaistyti šiek tiek sirupu)

Skanaus Vitlija :)

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą