Autorius: MD Madikė
Kai taip karšta, tikrai, norisi gaivesnių ledų, ypač vaisinių. Aviečių šerbetas geras tuo, kad pagamintas iš pirmųjų aviečių, yra natūraliai ryškios spalvos, lengvas ir gaivinantis, aromatingas ir sodraus skonio, labai gardus be jokių papildomų priemaišų ir greit pagaminamas, nors šaldyti vis vien tenka per naktį....
Reikia (apytikriai 1 litrui ledų) 450 g šviežių aviečių 500 ml riebaus pieno 200 g cukraus 1 1/2 arb. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
Uogas kartu su cukrumi suberkite į elektrinį trintuvą ir gerai sutrinkite iki tyrės. Supilkite pieną ir dar paplakite. Iškoškite, kad neliktų sėklyčių, supilkite citrinos sultis ir supylę į ledų mašiną, išsukite. Sukrėskite į indelius ir atšaldykite šaldiklyje. Toks lengvas skanėstas labai gaivina šiomis karščiu alsuojančiomis dienomis, taip pat nuostabiai dera su riebesniais, pvz., vaniliniais kreminiais ledais...
Šaltinis: http://ausrra.blogspot.com
Jeigu ir jūs norite pačios talpinti savo receptus, rankdarbių nuotraukas su aprašymais ar tiesiog dalintis įdomiomis idėjomis svetainėje, rašykite info@mamosdienorastis.lt Ir netrukus suteiksime Jums tokią teisę ir galimybę.
|