Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mažylis > Priežiūra > Merino vilnos drabužiai vaikams
Dalintis

Vasara bėga nepastebimai ir su kiekviena diena artėjame prie to meto, kai mažieji grįš į darželius bei mokyklas.

Pasiruošimas naujiems mokslo metams gali būti nemenkas išbandymas tėveliams. Reikia gerai apgalvoti, kokių naujų kanceliarinių prekių, pratybų ar drabužių prireiks. Todėl, bent šiek tiek palengvinsime Jums šią užduotį ir pateiksime 6 priežastis, kodėl šiais mokslo metais vaikų spintoje turėtų atsirasti merino vilna.

Termoreguliacinė

Galite būti tikri, kad su merino vilnos drabužiais Jūsų vaikai nesušals ar neperkais. Merino vilna pasižymi išskirtine savybe palaikyti optimalią žmogaus kūno temperatūrą. Tai reiškia, kad šaltuoju sezonu šildys, o perkaitus patalpose – vėsins. Todėl puikiai tiks tiek darželinukams, tiek mokyklinio amžiaus vaikams.

Atėjus rudeniui, o vėliau ir žiemai, Jūsų vaikai galės šiltai ryte keliauti į mokyklas bei jaukiai jaustis klasėse. Merino vilnos marškinėliai ar golfai puikiai šildys ir neleis sušąlti vėsiose patalpose. Tuo tarpu priešingai yra darželiuose, kai grupėse ypač įkaista. Mažieji be galo mėgsta dūkti, o su merino vilnos drabužiais jie neperkais. Taip išvengsite papildomų peršalimų staiga išėjus į lauką.

Kvėpuojanti

Kita unikali merino vilnos savybė yra gebėjimas pašalinti papildomą drėgmę. Tai vėlgi svarbiau yra vaikams, lankantiems darželius. Lakstydami mažieji kaista ir daugiau prakaituoja. Šį drėgmės perteklių merino vilna sugeria ir išgarina lauk, taip vėsindama kūną bei palikdama sausumo ir švaros jausmą.

Įdomus faktas, kad merino vilna gali sugerti net 30% savo svorio drėgmės. Tai žymiai efektyviau negu sintetiniai pluoštai.

Antikvapas

Svarbu paminėti, kad kartu su drėgme lauk išeina ir nemalonūs prakaito kvapai. Todėl, net ir po ilgų lakstymų, Jūsų vaikas jausis patogiai. O drabužiai ilgą laiką atrodys švarūs ir gaivūs. Todėl vienus marškinėlius į darželį galima bus dėtis net 3-4 kartus prieš skalbiant.

Švelni ir nedurianti

Yra nusistovėjęs mitas, kad vilnoniai drabužiai yra nemalonūs ir sukeliantys niežulį. Tačiau priešingai yra su merino vilna. Audinys yra lengvas, o jo plaukeliai ploni, lankstūs ir visai neduriantys. Tad visai nekeista, kodėl merino vilna yra prilyginama antrai odai. Ji maloniai priglunda ir glosto odą. Tad Jūsų vaikas darželyje ar mokykloje jaus šimtą procentinį švelnumą ir komfortą.

Nesiglamžanti

Visi turime tuos įkyrius marškinius, kurie susiglamžo vos atsirėmus į kėdę. Tačiau merino vilnai galėsite pamiršti lygintuvą! Dėl lanksčių vilnos plaukelių, medžiaga grįžta savo į pradinę formą ir labai mažai glamžosi. Tad mokykloje Jūsų vaikas nuolat išliks susitvarkęs ir puikiai atrodantis.

Patvari

Merino vilnos medžiaga yra be galo stipri ir patvari. Kadangi jos nereikia itin dažnai plauti ir mirkyti vandenyje, audinys ilgiau išlieka nepažeistas. Finansine prasme tai be galo naudinga tėveliams. Merino vilnos drabužiai tarnaus ne vienerius metus ir net galės būti perleisti jaunesniesiams broliukams ar sesutėms.

Trumpai tariant, merino vilnos drabužiai vaikams darželyje ir mokykloje suteikia absoliutų komfortą – palaiko tinkamą kūno temperatūrą, nuolat kvėpuoja bei švelniai jaučiasi ties oda. Todėl nebereikės sukti galvos dėl vaikų aprangos, o mažieji galės pilnai susikaupti ir siekti geriausių savo akademinių rezultatų. Sėkmingų naujų mokslo metų!

Justė Stančikaitė

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą