Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mažylis > Maitinimas > Blynai mažyliams nuo 12 mėn.
Dalintis

zemaiciu blynukai

 

Žemaičių blynukai 5

Ingredientai (6-7 žemaičių blynukams):

5-6 vidutinio dydžio bulvės,
kiaušinio trynys,
pusė stiklinės bulvių krakmolo,
1 valg. šaukštas miltų,
nedidelė morka,
200 g mėsytės (tinka mažylio mėgstamiausia).
 
 
Paruošimas:
 
 
Išvirkite bulves ir morkytę - viską sutrinkite bulvių grūstuve arba sumalkite mėsmale ir leiskite šiek tiek ataušti.
 Įdarui išvirkite mėsytę (verdant įberkite trupinėlį kitą druskos, įdėkite mažą svogūną) ir kai išvirs - viską kartu sumalkite.
 Kai sugrūstos bulvės kiek atauš (kad nebūtų karšta minkyti rankomis), suberkite krakmolą, įmaišykite kiaušinio trynį ir suberkite miltus. Tešla turėtų būti nei per minkšta, nei per kieta (kad nebūtų guminė) - viduriukas bus tada, kai tešla nelips prie rankų. Pamirkę rankas į vandenį arba į krakmolą, atgnybkite kamuoliuką bulvių tešlos, išplokite ją ant delno, dėkite įdarą, apspauskite ir sukdami, o vėliau - suplodami tarp delnų - formuokite blynukus.
Dėkite juos kepti į įkaitintą aliejų, leiskite ant silpnos ugnies apkepti iš abiejų pusių. Skanu su grietine, sviesto-grietinės padažu.
  P.S. Jei nenorite visų kepti iš karto, dalį blynukų galima apvolioti miltuose ir dėti į šaldiklį užšaldyti kitams kartui.
 
   
varskes blynukai su obuoliais

Varškės blynukai su obuoliais

Ingredientai:
1kiaušinis,
1 obuolys,
1 pakelis varškės,
4 valgomieji šaukštai miltų,
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (galima ir nedėti),
žiupsnelis druskos, cinamono ir vanilinio cukraus - pagal skonį...
 
Paruošimas:
Kiaušinį išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druskyte, įmaišykite varškę, sutarkuotą (burokine tarka) obuolį, prieš tai nulupus odelę ir išėmus seklytes, po to - įmaišykite miltus, pagardinkite cinamonu. Kepkite įkaitintame aliejuje, po kelias min. iš abiejų pusių, kol blynukai gražiai pagels...
Skanu su trintomis uogytėmis, jogurtu...
 
P.S. Iškepsite 9-10 nedidelius blynukus, keletą galima apvolioti miltuose ir užšaldyti šaldiklyje kitam kartui.

Miežinių kruopų blyneliai su padažu

dscf3301 11Ingredientai - blynelių tešlai:
stiklinė miežinių kruopų (virtų),
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės miltų,
0,5 svogūno, truputis druskos.
Ingredientai padažui:
0,5 stiklinės vandens,
valg. šaukštas miltų,
2 šaukštai grietinės,
100g. sviesto,truputis druskos.

Paruošimas: 
Išplakite kiaušinius, sudėkite miežines kruopas (prieš tai išvirtas), suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, miltus ir tešlą gerai išmaišykite. Aliejų labai gerai įkaitinkite, kad blyneliai neprikeptų. Šaukštu pilkite tešlą į keptuvę, apkepkite iš abiejų pusių. Padažui miltus išmaišykite su vandeniu ir supilkite į ištirpintą sviestą. Kaitindami maišykite, kol masė sutirštės, tada supilkite grietinę ir padažą išmaišykite.

    

blynukaiBlynukai su bananais

Ingredientai:
1 kiaušinis,
pusė stiklinės pieno,
pusė banano,
2-3 valgomieji šaukštai miltų.

Paruošimas:
Iš kiaušinio, pieno, miltų išmaišykite grietinės tirštumo blynukų tešlą. Griežinėliais supjaustykite bananą, sudėkite į tešlą ir išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol blynukai gražiai pagels. Labai skanu su plakta grietinėle arba tiesiog - vieni :)
Skanaus, Mažyliai!


Čirviniai blynukai

Ingredientai:
1 kiaušinis,
pusė stiklinės pieno,
5-6 valgomieji šaukštai miltų,
gabalėlis sviesto (30-40 g),
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
truputis cukraus ir vanilinio cukraus.
 
P.S. Taip pat labai skanu įtarkuoti obuoliuką ir įberti truputį cinamono.
 
Paruošimas:
Trynį atskirkite nuo baltymo, išsukite trynį su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Sviestą išlydykite (jei karštas - leiskite truputį pravėsti) ir sumaišykite su kiaušinio tryniu. Supilkite pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. Atskirtą kiaušinio baltymą gerai išplakite (iki putų) ir iš lėto įmaišykite į tešlą. Tešla turi būti tirštesnė nei lietinių tešlą, savo tirštumu primenanti grietinę ar net truputį tirštesnė. Kepkite vaflinėje, kol bynukai gražiai pagelsta - skanu su trintomis uogomis, jogurtu, vaisiais.

Šaltinis:
http://www.mazylioreceptai.lt/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=162&Itemid=80

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą