Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mažylis > Maitinimas > Desertai mažyliams
Dalintis

 

Varškės spurgytės (nuo 12 mėn. )

Ingredientai: IMG 7065-001 i neta

1 kiaušinis,
trečdalis stiklinės cukraus,
truputis vanilinio cukraus ir žiupsnelis druskos,
250 g varškės (liesos),
stiklinė su trupučiu miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
aliejaus kepimui.
Šių ingredienų užteks pagaminti 18-20 spurgyčių.
Paruošimas:  
Kiaušinį ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska (tą greičiausiai padarysite mikseriu). Sudėkite varškę ir vėl mikseriu ištrinkite, kad neliktų varškės gumuliukų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškę. Viską gerai išmaišykite (dabar jau galima ir šaukštu ar rankomis) ir leiskit tešlai pastovėti šaldytuve bent 10 min., kad išbrinktų miltai. Įkaitinkite aliejų, ir suformavę nedidelius rutuliukus (turėkit omeny, kad spurgytės kepdamos kiek padidės) dėkite virti į aliejų, kol gražiai iš visų pusių apskrus. Kad formuojant rutuliukus tešla nekibtų prie rankų, jas suvilgykite aliejumi. Kai išvirusios spurgytės truputį atvės - apibarstykite jas cukraus pudra.
Priminimas: nepamirškite verdant spurgytėms į aliejų vis įmesti žalios bulvės griežinėlio (kai apskrunda - išimkit ir įdėkit kitą) - taip spurg
ytės pritrauks mažiau riebalų.
 
 

Šokoladinis ir vanilinis kremai (nuo 11-12 mėn.)

Šokoladinis kremas (nuo 11-12 mėn.) - receptas skirtas nealergiškiems mažyliams
Ingredientai: okoladinis kremas-001
1 arbatinis šaukštelis kakavos ,
1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros,
150ml pieno ar pieno mišinio,
1 kiaušinis .      
        
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Mažame dubenėlyje sumaišykite kakavą, cukraus pudrą ir truputį pieno/pieno mišinio į vientisą masę. Supilkite likusį pieną/pieno mišinį ir išmaišykite. Tada masę supilkite į prikaistuvį. Kaitinkite beveik iki virimo. Dubenyje suplakite kiaušinį, tada pamažu, nuolat maišydami, pilkite į suplaktą kiaušinį masę iš prikaistuvio. Perkoškite masę į du nedidelius indelius. Įstatykite indelius į kepimo skardą, į ją įpilkite verdančio vandens - tiek, kad iki pusės apsemtų indelius. Kaitinkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol, kol kremas sutirštės. Prieš patiekiant ataušinkite.
 
Vanilinis kremas (nuo 11-12 mėn.) 
Ingredientai:
1 kiaušinis ,
1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros,
keli lašeliai vanilės esencijos,
150ml pieno ar pieno mišinio.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsn. Dubenėlyje šakute suplakite kiaušinį, cukraus pudrą ir vanilės esenciją. Į prikaistuvį supilkite pieną/pieno mišinį ir kaitinkite beveik iki virimo temperatūros. Pamažu pildami įmaišykite pieną į suplaktą kiaušinį, plakite, kol masė pasidarys vienalytė. Perkoškite masę į du nedidelius indelius. Įstatykite indelius į kepimo skardą, į ją įpilkite verdančio vandens - tiek, kad iki pusės apsemtų indelius. Kaitinkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol,kol kremas sutirštės. Prieš patiekiant ataušinkite.


Mini pyragaičiai (nuo 9-12 mėn.)

 

 

 

Ingredientai:

mini pyragaiciai

 

50g sviesto,
50g cukraus pudros,
50g miltų (kurių sudėtyje yra kepimo miltelių),
1 kiaušinis.
 
              
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į dubenį sudėkite visus ingredientus ir viską gerai sutrinkite, sumaišykite į vientisą masę (sviestą prieš tai galite išlydyti, kad būtų greičiau). Paruoštą tešlą išdėliokite į formeles ir kepkite 8-10 minučių, kol gerai iškils ir gražiai pagels. Išverskite pyragaičius ant padėklo ir palikite, kad atauštų.

P.S. perpjaukite pyragaitį pusiau ir vieną pusę patepkite trupučiu nesaldinto džemo, tada prispauskite kitą pusę.
Skanaus :)


Sraigiukai iš sluoksniuotos tešlos (mokantiems kramtyti patiems)

Ingredientai:niam niam1
Sluoksniuotos bemielės tešlos (1 lapas - 250 g),
pusė pakelio varškės,
1 kiaušinis, truputis cukraus ir cinamono,
morkos papuošimui.
 
Paruošimas:
Tešlą atšildykite. Varškę sumaišykite su plaktu kiaušiniu (truputį plakinio palikite sraigiukų aptepimui, prieš pašaunant juos į orkaitę), trupučiu cukraus ir cinamono. Varškę dėkite ant tešlos lakšto (dalį tešlos palikite sraigiukų padukams), susukite į triūbelę, tuomet pjaukite susuktą triūbelę griežinėliais ir dėkite ant stačiakampių sraigiukų padukų. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite sraigiukus, juos aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min., kol sraigiukai gražiai pagels. Kol sraigiukai keps, padarykite sraigiukams ūselius, išpjaudami plonas juosteles iš morkos ir kai sraigukai iškeps, tiesiog susmaikstykite ūselius (bus lengviau, jei skylutes padarysit dantų krapštuku). Skanaus!

Už šį receptą dėkojame mamytei Dianai!

IMG 5401

Šaltinis:

http://www.mazylioreceptai.lt/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=164&Itemid=82



 



 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą