Gian Luca TV3 televizijos laidoje ,,Gardu Gardu“ gamina tradicinį itališką patiekalą „Zuppa ai cereali“ – tirštą keturių grūdų sriubą su daržovėmis. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtinga, nes daug pasiruošimo, daug ingredientų. Prie sriubos Gian Luca siūlo orkaitėje skrudintą duoną, kuri gali būti puikus priviliojimo būdas, kad vaikai suvalgytų visą patiekalą.
Profesionalus konditeris Ali taip pat stebina lengvai pagaminamu nekeptu maskarponės sūrio ir šokolado tortu su šviežiomis avietėmis.
Tiršta itališka keturių grūdų sriuba
su daržovėmis
Sriubai reikės:
-
100 g avižų grūdų (kruopų)
-
100 g miežių grūdų (kruopų)
-
100 g sorų grūdų (kruopų)
-
100 g raudonųjų arba laukinių ryžių
-
400 g konservuotų baltųjų pupelių
-
4 vidutinių bulvių
-
1 didelės morkos
-
1 saliero stiebo
-
1 svogūno
-
1 nuluptos česnako skiltelės
-
1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
-
3 arb. š. sultinio arba (2 kubeliai)
-
Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
-
1 stiklinės balto sauso vyno
-
Alyvuogių aliejaus kepimui
-
Žiupsnelio druskos
Brusketoms reikės:
-
Žiupsnelio druskos
-
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
-
Alyvuogių aliejaus
-
Šviesios itališkos duonos
-
Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį. Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti. Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 minutes pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 minutes. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 minutes. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus bei pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 minutes. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumžėja skyčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta. Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio rėžimu apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus. atiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
|