Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Pranešimai spaudai > Pranešimai spaudai :) > Kokius skanėstus geriausia rinktis dresūrai?
Dalintis

Dresūros pamokėlės – tai veikla, kuri džiugina ir šunį, ir jo šeimininką. Vis dėlto, nereikėtų pamiršti, kad šuo mokosi komandų tik tada, kuomet jį kas nors motyvuoja. Šiandien dresūros pamokų metu vis dažniau naudojami pozityvūs metodai, kurių metu augintinis gauna paskatinimą – žodinį pagyrimą, gardžių kąsnelių arba žaidimą žaislu. Natūralu, kad pirmų pamokėlių metu vien tik socialinio paskatinimo gali neužtekti, todėl jums reikės pasirūpinti gardžiais skanėstais, kurių didelį pasirinkimą rasite https://evet.lt/ internetinėje svetainėje.

Kaip išsirinkti tinkamiausius skanėstus?

  • Pirmiausia išsiaiškinkite, kokie skanėstai labiausiai patinka jūsų šuniui. Vieni šunys negali atsispirti džiovintiems subproduktams, kiti mieliau renkasi džiovintą vištieną, triušieną ar antieną, o dar kiti noriai valgo viską, kas tik jiems yra pasiūloma. Atminkite, kad jūsų šunį labiausiai motyvuos tokie kąsneliai, kurie jam tikrai labai patinka;
  • Skanėstai turi būti smulkūs. Pirmųjų pamokų metu šuo yra skatinamas gausiai ir dažnai, todėl jam duodami skanėstai turi būti smulkūs ir greitai sukramtomi. Jei matote, kad šuo skanėstą kramto per ilgai, vadinasi, kitus kąsnelius turite supjaustyti smulkiau (į dvi ar keturias dalis);
  • Rinkitės kelias skanėstų rūšis. Net ir patiems ėdriausiems šunims kartais pabosta vienas ir tas pats skonis, todėl į dresūros pamoką vertėtų neštis kelias skanėstų rūšis. Visi skanėstai turi būti laikomi atskiruose maišeliuose: pirmiausia dirbsite su mažiausios vertės skanėstais ar įprastu sausu maistu, o vėliau galėsite pereiti prie aukštesnės vertės kąsnelių. Netikėtumai šunis visada džiugina!

Atminkite, kad po kiekvienos atliktos komandos turite kuo greičiau paskatinti šunį. Naudokite žodinį markerį (pvz. „yes“, „taip“, „čip“, ir pan.), ir iš karto po to apdovanokite skanėstu. Šuo labai greitai supras, kad po magiško markerio visada gaus skanėstą, taigi, tikrai verta pasistengti ir šiek tiek padirbėti. 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą