Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Darželinukas > Bendravimas ir auklėjimas > Tvarkingas vaiko kambarys. Misija įmanoma!
Dalintis

Kaip palaikyti tvarką vaiko kambaryje - šį klausimą užduoda visi tėvai. Žaislai, knygos ir mokykliniai reikmenys turi nepaprastą „spontaniško“ judėjimo galią ir nebegrįžta į savo vietas.  Dažnai kyla klausimai, kaip įveikti netvarką kambaryje ir kaip išmokyti mažylį tvarkytis?

 

Kartais vaiko kambarys atrodo, tarsi pro jį praūžė tornadas ar prabėgo drambliai. Kuris tėvų bent kartą nerado ant kilimo išsiliejusių blizgučių, pusryčių lovoje ir krūvos kojinių ant palangės? Dažniausiai mažyliai nelabai mėgsta tvarkytis ir stengiasi išvengti šio darbo.

 

Taigi, kaip išmokyti vaiką palaikyti tvarką kambaryje? Visų pirma, svarbu disciplina ir ypač aiškių tikslų vaikams nustatymas, ir atlygis už jų pasiekimus. Pavyzdžiui, vietoje pasakymų „Sutvarkyki dabar kambarį!“ Išvalyki kuo greičiau ", Geriau pasakyti ramiu tonu„ Jei pakelsi kaladėles nuo grindų, eisime į žaidimų aikštelę "arba„ Kai padėsi knygas į lentynas, mes įjungsime filmuką ". Tokiu būdu padidiname motyvaciją susitvarkyti ir laikui bėgant vaikas sužinos, kad tvarkos palaikymas atneša daug naudos.

 

Kitas ne mažiau svarbus aspektas yra ... palengvinti palaikyti tvarką jūsų vaikui. Nes kaip nugalėti monstrą - vadinamą netvarką, jei neturite tinkamų įrankių? Kad kova būtų lygi, kambaryje turėtų būti įrengtos įvairios slėptuvės, leidžiančios lengvai laikyti žaislus - dėžės, krepšeliai, lentynos ar stalčiai. Įvairios dėžutės žaislams padės juos rūšiuoti ir sutvarkyti, ir jie turės visi savo vietą.

 

Kad daiktai būtų tvarkingi, būtina gerai organizuoti tvarką kambaryje. Jei jie neturi savo konkrečios vietos - galime būti beveik tikri, kad jie visada gulės „kur papuola“. Žaislai, išdėstyti eilėmis ant lentynų, ne visada yra gera mintis, nes taip laikomi jie sukels nemažą chaosą. Ne tik dėl to, kad sunku išlaikyti jų „tvarką ir eiliškumą“, bet ir dėl daugybės žaislų spalvų, formų ir struktūrų, kurie visi kartu sukuria vizualinę netvarką.

 

Geriau visus daiktus laikyti vaiko kambaryje esančiose skirtingose ​​slėptuvėse. Įvairios žaislų dėžės, dėžės skrynios,  žaislų krepšeliai - geriausiai tiks atliekant šį vaidmenį, nes jos padės rūšiuoti vaikų lobius ir sutvarkyti erdvę kambaryje. Taip pat puiki idėja naudoti daiktus, kurie ne tik padės sutvarkyti kambarį, bet ir taps įdomia jo puošmena. Tai gali būti, pavyzdžiui, spalvingi pufai su daiktadėže - jie tarnaus kaip slėptuvė ir patogi vaiko kėdutė bei gražus interjero akcentas. Taip pat gali būti puiki išeitis - medžiaginiai žaislų krepšeliai. Jų spalvingi raštai puikiai derės prie kambario interjero, o lengvai, greitai sudėti į juos smulkius daiktus - tikras malonumas!

 

Dažniausiai didžiausia tėvų problema yra minkštų žaislų laikymas. Vaikai jų dažniausiai turi daug, o jie patys yra dideli ir juos sunku paslėpti. Žinoma, mėgstami meškiukai gyvena garbingoje vietoje - ant lovos. Bet kaip su likusiais triušiais, žirafomis ir krokodilais? Jų laikymui puikiai tiks anksčiau minėti audinių krepšeliai, taip pat minkštos didelės skrynios. Dėžė žaislams, padengta audiniu, turi erdvią slėptuvę, kurioje tilps didelis kiekis lobių. Kita vertus, vaikas bet kada galės lengvai išsinešti mėgstamus meškiukus ir surengti tikrą pliušinukų susibūrimą!

Norint išlaikyti vizualinę kompoziciją kambaryje, tvarka turėtų būti palaikoma kiekviename kambario kampe, ne tik žaidimų zonoje. Tai taikoma, pavyzdžiui, vaikų stalui ar lovai. Darbo vietoje (t. y. ten, kur mažylis mokosi piešti, daro popieriaus karpinius ar atlieka namų darbus), gerai padėti įvairių  daiktų organizatorių ir dėžučių, į kurias tilptų mokyklinės prekės. Taip pat verta virš stalo pakabinti lentynas vaikams. Jos bus ne tik puiki vieta dėlioti mokyklinius vadovėlius, bet ir įdomių raštų dėka - originali interjero dekoracija.

Pageidaujant, kad lova būtų tvarkinga, jums reikės lovatiesių ir antklodžių. Virš lovos ar šalia jos, taip pat verta pakabinti rūbelių dėtuvę, kurioje tilptų pižama ir visi daiktai, naudojami prieš miegą ar po jo.

Galiausiai prisiminkime: kur dabar netvarka, anksčiau buvo labai smagu! Taigi tegul mažieji daro betvarkę,... o vėliau viską sutvarkys

Nuotraukos iš www.yellowtipi.lt

 

 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą