Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Patarimai mamai > Patarimai, kaip atrodyti gražiai ir stilingai lietingą vasaros dieną
Dalintis

Kuomet lauke niūrus oras, natūralu, jog atrodyti gražiai ir stilingai gali būti kiek sudėtinga užduotis. Paprastai tokiomis dienomis geriausias sprendimas atrodo tiesiog apsivilkti sportinius drabužius ir nieko daugiau. Laimei, tai tikrai ne vienintelė išeitis - yra būdų, kaip galima atrodyti puikiai, nepaisant lietaus. Šiek tiek pasistengę, lietingą vasaros dieną galite atrodyti tiek pat gražiai, kaip ir esant geram orui. Jei susidomėjote, kaip tik šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kaip tai padaryti.

Lietpaltis

Kai lyja, itin pasitarnauti gali ne bet kas kitas, o lietpaltis. Jis apsaugos jūsų drabužius nuo sušlapimo ir nesugadins jūsų išsirinkto drabužių derinio. Tiesą sakant, lietpalčiai yra stilingi ir net gali suteikti šilumos, jei lauke vėsu. Tik įsitikinkite, kad jūsų lietpaltis yra tinkamo dydžio. Greičiausiai nenorite, kad jis būtų per didelis ar gremėzdiškas, nes tuomet atrodysite neproporcingai, tačiau taip pat įsitikinkite, jog būtų pakankamai vietos, kad po juo galėtumėte sluoksniuoti drabužius, pavyzdžiui, tam idealiai tiks moteriški džemperiai ar megztiniai. Spalva taip pat svarbi. Rekomenduojama laikytis klasikinių spalvų, pavyzdžiui, juodos, rusvos ar tamsiai mėlynos. Šios spalvos derės prie visko ir neatrodys pasenusios, todėl tokiu būdu lietpaltį lengvai galėsite priderinti prie likusio jūsų turimo garderobo.

Skėtis

Žinoma, neatsiejamas elementas nuo lietingo oro yra skėtis. Čia galioja tas pats, kas ir renkantis lietpaltį, laikykitės klasikinių spalvų ir venkite bet ko pernelyg ryškaus ar raštuoto. Paprastas juodas skėtis visada yra geras pasirinkimas, nes jis tiks prie visko. Jei norite būti šiek tiek stilingesni, pabandykite nešiotis skaidrų skėtį. Tokiu būdu galėsite pademonstruoti savo aprangą net ir lyjant lietui, o taip pat jie atrodo prašmatniai bei puikiai atlieka savo funkciją – išlaikys jus sausus. 

Guminiai batai

Kuomet kalba pasisuka apie avalynę, reikėtų vengti visko, kas dėl lietaus galėtų prarasti savo pradinę išvaizdą ar sukelti diskomfortą. Tai reiškia, kad jokių batų atvirais pirštais ar sandalų. Vietoj jų rinkitės lietingam orui idealiai pritaikytus guminius batus. Šie batai išlaikys jūsų kojas sausas ir gali būti gana stilingi – juos galite rasti įvairių spalvų ir dizainų, todėl tikrai nebus sunku išsirinkti sau patinkančią porą. Jei norite būti kiek originalesne, pabandykite lietaus batus derinti su suknele ar sijon

u. Dažnai toks smagus ir netikėtas įvaizdis suveikia puikiai – padeda išlikti sausiems ir kartu stilingiems.

Plaukai

Jei esate įpratusi kas rytą formuoti savo plaukus tiesintuvu ar garbanojimo žnyplėmis, esant lietingam orui, galite nė nevargti, nes esant drėgmei, didelė tikimybė, jog jūsų plaukai išsileis. Vietoje to, geriau pamėginkite įvairias surišamas šukuosenas. Jei turite ilgus plaukus, suriškite juos į uodegą ar kuodą, kad nesušlaptų. Jei plaukai trumpi, galite pamėginti galvą aprišti skarele, apsaugančia, kad plaukai liktų sausi. Nebijokite eksperimentuoti su įvairiomis šukuosenomis. Tai, kad lyja, nereiškia, kad negalite pasipuošti! O jei tikrai nerimaujate dėl plaukų, visuomet nešiokitės su savimi skėtį!

Temperatūra

Nors už lango ir gali būti vasara, lietingos dienos paprastai būna vėsesnės nei saulėtos. Dėl to, atkreipkite dėmesį, kokia yra temperatūra lauke, bei apsirenkite, atsižvelgdami į ją. Lengvi, tačiau šilti megztiniai moterims ar įvairūs kardiganai gali būti puikus pasirinkimas lietingam orui. Tik įsitikinkite, kad megztinis nėra per sunkus, kitaip, dienos eigoje atšilus orui, jums bus nepatogu jį nešiotis. Jei nemėgstate daug drabužių sluoksnių, pabandykite apsivilkti lietpaltį, kuris būtų su vilnos ar kitokio audinio pamušalu, galinčio išlaikyti šilumą. 

Aksesuarai

Aksesuarai yra puikus būdas aprangai suteikti spalvų ar individualumo. Lietingą dieną nešiokite ryškiaspalvę skarelę ar kepurę. Skrybėlės arba bucket formos kepurės šiuo metu yra itin madingos, o kartu ir funkcionalios, kadangi jos apsaugo veidą nuo lietaus. Taip pat nepamirškite ir papuošalų. Paprasta grandinėlė ar pora auskarų gali puikiai užbaigti visą įvaizdį. 

Taigi, tai, kad lyja, nereiškia, jog turite aukoti savo stilių. Pasinaudoję keliais paprastais patarimais, galite išties gražiai atrodyti ir lietingą vasaros dieną. Neleiskite orams sugadinti jūsų nuotaikos ar aprangos. Priešingai - priimkite lietų ir mėgaukitės papildoma galimybe eksperimentuoti su savo stiliumi! Sėkmės!

 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą