Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Patarimai mamai > Vientisi maudymosi kostiumėliai, išryškinantys figūros privalumus
Dalintis

Vasara – metas, kai pasibuvimai su draugais persikelia prie jūros, o atostogoms renkamės šiltuosius kraštus. Pagrindiniu stiliaus akcentu tampa maudymosi kostiumėliai, o šio sezono topų viršūnėse įsitvirtinę vėl į madą grįžę vientisi maudymukai. Į ką reikėtų  atkreipti dėmesį renkantis vientisus maudymosi kostiumėlius, ką pabrėžti, o ko vengti, kad jie geriausiai atitiktų Jūsų figūros tipą, ir kas dabar populiaru, pasakoja „Audimo“ dizainerė Gertrūda Ramūnaitė.

1. Smėlio laikrodžio tipo figūra 

Moterys, apdovanotos smėlio laikrodžio figūra, traukia aplinkinių žvilgsnius ypač moteriškomis kūno linijomis: plačiais pečiais, ryškia krūtine, klubais, liekna talija. Visi šie privalumai dėvint maudymosi kostiumėlį paplūdimyje atsiskleidžia  dar labiau. Todėl būkite drąsios ir pasitikėkite savimi, kadangi šios figūros turėtojoms tinka beveik visų tipų maudymosi kostiumėliai. Nebijokite eksperimentuoti ir leisti sau daugiau.

„Kadangi smėlio laikrodžio figūros tipažui tinka įvairios formos ir modeliai, čia galima visiškai pasikliauti savo skoniu. Galite rinktis įvairių formų, modelių ar raštų vientisus maudymukus, svarbiausia pabrėžkite savo kūno linijas. Drąsesnės merginos savo formas gali paryškinti geometriniais raštais, kontrastuojančių spalvų elementais, kurie skaido kūno proporcijas, arba savo liemens liniją akcentuoti ties juosmeniu įsiūtais peršviečiamo audinio inkliuzais. Toks detalių pasirinkimas suteiks patrauklumo ir padės sustiprinti grakščios talijos įspūdį. Subtilesnių variantų mėgėjos gali rinktis paprastesnio dizaino, bet ryškių spalvų maudymukus“, − vientisų maudymukų privalumus smėlio laikrodžio tipo figūroms komentuoja dizainerė G. Ramūnaitė.

2. Maudymukai plačių pečių savininkėms

Platūs pečiai moteris trikdo tuomet, kai jos galvoja, kad platūs pečiai yra vyriškumo simbolis. Tačiau yra visiškai priešingai. Įrodyti tai galite pasirinkdama vientisą maudymuką, kuris padės atskleisti visus moteriškus privalumus. Nuo pečių linijos dėmesį nukreipkite ryškindama kojas, akcentuodama nugaros, krūtinės sritis. Rinkitės vientisus maudymosi kostiumėlių modelius su „V“ formos iškirpte ar tinkamai

išdėliotomis petnešėlėmis nugaroje. „Kadangi platūs pečiai ne vienai moteriai kelia diskomfortą, verčia gūžtis ir „kūprintis” siekiant susiaurinti pečių zoną, joms rekomenduojama pabrėžti nugaros ar krūtinės sritis. Tai padės nukreipti dėmesį į gražiąsias figūros dalis. Jeigu renkatės maudymukus su atviresne nugara, atkreipkite dėmesį į tai, kaip nugaroje išdėliojamos petnešėlės. Atvira nugara su kryžiuotomis petnešėlėmis, nukreipia dėmesį nuo pečių linijos, o kontrastinės petnešos optiškai siaurina nugarą, kurdamos siauresnio liemens iliuziją. Nerekomenduočiau rinktis maudymukų iki kaklo nusitęsusia viršutine dalimi, kadangi taip tik dar labiau išryškinsite šią kūno sritį“, − teigia „Audimo“ dizainerė.

3. „Berniukiškų“ kūno linijų sudėjimas

„Berniukiško“ tipo figūra pasižymi ilgų kojų ir dažnai liekno kūno sudėjimo žavesiu. Tačiau ką daryti toms „berniukiško“ tipo merginoms, kurios svajoja apie moteriškus apvalumus? G. Ramūnaitė šios figūros turėtojoms siūlo rinktis vientisus maudymukus su kontrastiniais elementais, kurie padeda optiškai suformuoti patrauklių kūno linijų siluetus. Rekomenduojama rinktis šviesių ir ryškių atspalvių modelius, kurie gali būti dekoruoti stambiais raštais ar geometrinėmis figūromis.

„Norint vizualiai suformuoti moteriškus apvalumus, reikėtų rinktis maudymosi kostiumėlius su tinkleliais. Tinklelio juostelių paskirtis – susiaurinti liemenį ir figūrą padalinti į tris dalis. Liemens srityje esančios dinamiškos linijos suteiks lengvumo ir pabrėš kontrastą tarp kitų zonų: krūtinės ir klubų, kurios ir dominuos Jūsų įvaizdyje. Taip pat ieškokite vientisų maudomų su kontrastiškais, dinamiškais elementais juosmens srityje, kurie vizualiai prailgins liemenį bei sukurs moteriškesnio silueto linijas“, - patarimais dalijasi „Audimo“ dizainerė G. Ramūnaitė.

4. Maudymukai plačių klubų savininkėms

Liaudyje vadinama „moteriškoji“ figūra pasižymi siaurais pečiais ir dominuojančia klubų zona: plačiais klubais bei pilnesnėmis šlaunimis. Moterys, turinčios tokią figūrą, skundžiasi neproporcingomis linijomis, todėl dizainerė joms rekomenduotų akcentuoti kaklo, krūtinės sritis bei ryškinti viršutinę kūno dalį, taip „maskuojant“ plačiausią klubų vietą.

„Kadangi šiam figūros tipui būdingi siauri pečiai ir platūs klubai, dėmesį nuo apatinės kūno dalies nukreipkite į viršutinę. Rinkitės tokio vientiso maudymuko modelį, kurio viršutinė dalis būtų prigludusi arčiau kaklo, taip prailginsite viršutinę kūno dalį ir išryškinsite pečių liniją. Platesnės petnešėlės praplatins siaurus pečius ir padės suvienodinti kūno proporcijas, o dekoracijos viršutinėje dalyje suteiks žaismingumo elementų“, − komentuoja dizainerė.

5. Maudymukai plačiam liemeniui maskuoti

Šio tipažo moterų figūra primena obuolį, tad net ir esant lieknam sudėjimui susiduriama su plataus juosmens problema. Netinkamai parinkti drabužiai, o ypatingai maudymosi kostiumėliai, gali išryškinti nepageidaujamus kūno apvalumus, tad geriausia išeitis norint jaustis gerai paplūdimyje – vizualiai sumažinta liemens apimtis. Tai pasiekti padės vizualiai siluetą ilginantys maudymosi kostiumėlių modeliai.  

„Šiuo atveju vertėtų rinktis maudymosi kostiumėlius su giliomis iškirptėmis ties krūtine ar nugaroje. Maudymukai turėtų būti tamsesnių spalvų arba su kontrastiniais marginimais, kurie padės pabrėžti skirtumus tarp krūtinės ir liemens, vizualiai padidinant krūtinę ir susiaurinant liemenį. Silueto padalijimas vizualiai padailins kūno linijas. Taip pat svarbus ir audinio pasirinkimas – norint, kad juosmuo atrodytų lieknesnis, reikėtų rinktis maudymosi kostiumėlius su elastanu, kad tvirtai aptemptų ir prilaikytų taliją“, − patarimus dalina G. Ramūnaitė.

Karolina Remeikaitė

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą