Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Sveikata nuo A iki Ž > N - R > Ką reikėtų žinoti apie skrandžio balioną?
Dalintis

Ką reikėtų žinoti apie skrandžio balioną?

Nutukimas yra viena iš didžiausių, nuolat augančių problemų pasaulyje. Vien Lietuvoje su antsvoriu susiduria 58 procentai 20 - 64 metų amžiaus vyrai ir 46 procentai moterų. Taigi, dažniausiai yra keliami klausimai: kaip numesti svorio sveikai būdais bei kaip išlaikyti gautą rezultatą kuo ilgesnį laiką? Na, o jeigu esate išbandę daugybę svorio metimo būdų, kurie jums nepasiteisino, vertėtų pamąstyti apie skrandžio balioną, kuris gali padėti jums pasiekti norimą rezultatą.

Kas yra tas skrandžio balionas?

Skrandžio balionas yra apie 500 - 600 ml. talpos balionas, kuris yra pripildytas skysčio arba oro bei yra implantuojamas į kliento skrandį. Šio baliono tikslas yra užpildyti dalį paciento skrandžio tūrio, kad jam reikėtų mažesnio kiekio maisto tam, kad pajaustų sotumą. Intragastrinis balionas prailginą maisto buvimą bei virškinimą, todėl sumažėja valgomo maisto porcijos ir sukuriamas kalorijų deficitas, kuris turi įtakos svorio mažėjimui. Tai yra itin saugus ir efektyvus svorio mažinimo principas, kuris yra skirtas tiems žmonėms, kurie turi didžiulį antsvorį arba nutukimą. Šis skrandžio balionas, skrandyje išbūna apie 4 - 6 mėnesius, o per juos pavyksta pasiekti išties puikių rezultatų! 

Kokiu būdu balionas patenka į skrandį?

Yra keli, skirtingų rūšių skrandžio balionų, kurie yra implantuojami skirtingais būdais, o t.y.:

  • endoskopinis būdas - tai yra senosios kartos intragarsiniai balionai. Šiuo metu skrandžio baliono implantacija yra vykdoma, kaip neinvazinė procedūra. Daugumos balionų implantacijų metu, klientui yra taikoma nejautra. Pacientui pasiekus šią būseną, tuščias balionas endoskopiniu būdu yra įvedamas į skrandį, o tik vėliau pripildomas skysčiu arba oru. Pati procedūra trunka iki pusvalandžio, ją reikia kartoti ir tada, kai vyksta skrandžio baliono pašalinimas

  • kapsulės būdas - tai yra naujosios kartos intragarsiniai balionai. Šis būdas yra naujausias ir saugiausias, todėl dėl jo turite būti itin ramūs. Kapsulės būdo metu intragastrinis balionas yra implantuojamas, o tam nėra taikoma jokia anestezija ar endoskopinis tyrimas. Klientas tiesiog nuryja kapsulę bei ją užgeria vandeniu. Kapsulėje yra skrandžio balionas, kuris turi pritvirtintą kateterį. Kai rentgeno metu yra patvirtinama, kad kapsulė jau yra skrandyje, balionas per kateterį yra pripildomas skysčiu. Taip pat atliekamas pakartotinis rentgeno tyrimas vien tam, jog norima įsitikinti, kad balionas yra užpildytas pilnai. Įsitikinus šiam faktui, kateteris saugiai ištraukiamas, o balionas kliento skrandyje išlieka apie 4 mėnesius. Ši kapsulė savaime išeina ir pasišalina su suvalgytu maistu.

Ką daryti, kai jau skrandyje yra balionas?

Daugelyje klinikų, kai klientams yra implantuojamas skrandžio balionas, jie nėra delsiami ir iš karto paleidžiami iš klinikos. Tam tikros klinikos pasiūlo papildomų metodų ar patarimų, kurie prisideda prie efektyvaus nereikalingo svorio atsikratymo. Šios specialios programos metu, pacientai gauna svarstykles, išmanius laikrodžius ir specialias aplikacijas. Šiomis priemonėmis yra stebimas svorio kitimas, o vėliau yra aptariama su gydytoju. Programos metu, gydytojai specialistai padeda susikurti sveikos gyvensenos įpročius, kurie padeda tobulinti ir išlaikyti norimus rezultatus (šie yra pasiekiami esant skrandžio balionui, o kai jis yra pašalinimas - įpročiai jau niekur nedingsta). 

 

Šios programos pagrindinis tikslas - jums padėti formuoti gerus ir tinkamus valgymo įpročius bei rasti kuo tinkamiausią būdą aktyvesnei veiklai. Taip pat duoda ir patarimų (metodų), kaip kovoti su psichologine sveikata, kuri turi didžiulės įtakos jūsų svorio metimui. Labai svarbu, kad ne tik jūsų gydytojas, bet ir jūs norėtumėte siekti geresnės ateities!


Daugiau naudingos informacijos apie skrandžio balioną rasite užsukę internetu - CaloryCare, arba susisiekę su ten dirbančiais specialistais, kurie išsamiai atsakys į visus rūpimaus klausimus bei pasiūlys tinkamiausią sprendimą nutukimo mažinimo klausimu.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą