Pristatome įspūdingos išvaizdos bei skonio, bet greitai ir lengvai pagaminamą lazdyno riešutų morenginį tortą su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis. Garsaus konditerio Ali patarimai praskleidžia paslapčių šydą, kad, pasirodo, daug pastangų nereikia, kad būtų galima pasiekti akis ir gomurį viliojantį rezultatą.
Morenginiam biskvitui reikės:
- 8 kiaušinių baltymų
- 130 g lazdyno riešutų
- 30 g miltų
- 160 g cukraus pudros
- 160 g cukraus
- 50 g juodo šokolado
Plikytam kremui reikės:
- 400 ml pieno
- 4 kiaušinių trynių
- 40 g cukraus
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
- 40 g sviesto
- 1 valg. š. maskarponės sūrio
Papuošimui reikės:
- Šviežių uogų (aviečių, šilauogių)
- Šviežios mėtos lapelių
- Žiupsnelio cukraus pudros
Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba tolygiai paskirstyti apvalioje kepimo formoje arba žiede. Padaryti aukštesnę sienelę ties formos kraštu. Paviršių apibarstyti juodoju šokoladu ir kepti 15 minučių iki 160°C įkaitinoje orkaitėje.
Trynius išplakti kartu su cukrumi, vaniline cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu iki kreminės konsistencijos.
Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos ir padėti ant serviravimo lėkštės ar padėklo, kad atvėstų.
Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo, nuimti maistinę plėvelę ir įdėti į jį gerą šaukštą maskarponės sūrio. Elektrinio plakiklio pagalba perplakti masę iki purumo. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir gražiai paskirstyti ant biskvito paviršiaus.
Dekoruoti šviežiomis uogomis, šviežios mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra.
Prieš patiekiant geriausia dar įdėti porai valandų į šaldytuvą, kad kremas visiškai sustingtų.
Skanaus!
TV 3 laida ,,Gardu Gardu“
|