Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai > Lazdyno riešutų morenginis tortas su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis.
Dalintis

Pristatome įspūdingos išvaizdos bei skonio, bet greitai ir lengvai pagaminamą lazdyno riešutų morenginį tortą su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis. Garsaus konditerio Ali patarimai praskleidžia paslapčių šydą, kad, pasirodo, daug pastangų nereikia, kad būtų galima pasiekti akis ir gomurį viliojantį rezultatą.

Morenginiam biskvitui reikės:

  • 8 kiaušinių baltymų
  • 130 g lazdyno riešutų
  • 30 g miltų
  • 160 g cukraus pudros
  • 160 g cukraus
  • 50 g juodo šokolado

Plikytam kremui reikės:

  • 400 ml pieno
  • 4 kiaušinių trynių
  • 40 g cukraus
  • 40 g kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
  • 40 g sviesto
  • 1 valg. š. maskarponės sūrio

Papuošimui reikės:

  • Šviežių uogų (aviečių, šilauogių)
  • Šviežios mėtos lapelių
  • Žiupsnelio cukraus pudros

Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.

Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba tolygiai paskirstyti apvalioje kepimo formoje arba žiede. Padaryti aukštesnę sienelę ties formos kraštu. Paviršių apibarstyti juodoju šokoladu ir kepti 15 minučių iki 160°C įkaitinoje orkaitėje.

Trynius išplakti kartu su cukrumi, vaniline cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu iki kreminės konsistencijos.

Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti.  Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos ir padėti ant serviravimo lėkštės ar padėklo, kad atvėstų.

Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo, nuimti maistinę plėvelę ir įdėti į jį gerą šaukštą maskarponės sūrio. Elektrinio plakiklio pagalba perplakti masę iki purumo. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir gražiai paskirstyti ant biskvito paviršiaus.

Dekoruoti šviežiomis uogomis, šviežios mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra.

Prieš patiekiant geriausia dar įdėti porai valandų į šaldytuvą, kad kremas visiškai sustingtų.

Skanaus!

TV 3 laida ,,Gardu Gardu“

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
Map
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą