Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Eksperimentai virtuvėje > Migdoliniai šokolado pyragaičiai „Financier“
Dalintis

Profesionalus konditeris Ali vėl sugrįžta prie savo prancūziškos konditerijos pradmenų ir kepa klasikinį migdolinį pyragaitį „Financier“ (liet. finansjė), praturtintą juoduoju šokoladu ir dekoruotą maskarponės sūriu su šviežiomis uogomis.

Pyragaičiams reikės:

  • 200 g migdolų miltų

  • 150 g cukraus

  • 8 kiaušinių baltymų

  • 80 g grietinėlės

  • 80 g juodojo šokolado

  • 1 arb. š. kukurūzų krakmolo

  • 2 arb. š. natūralios kakavos miltelių

  • Žiupsnelio druskos

Dekoravimui reikės:

  • 50 g maskarponės sūrio

  • 1 citrinos žievelės

  • Šviežių uogų (aviečių, šilauogių ar kitų)

  • Netirpios cukraus pudros

Nedideliame prikaistuvyje užvirti grietinėlę, nukelti nuo kaitros, suberti šokoladą ir maišyti kol ištirps. Palikti, kad atvėstų.

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki blizgių standžių putų.

Dubenyje sumaišyti birius produktus: migdolų miltus, kukurūzų krakmolą ir kakavos miltelius. Įberti mažą žiupsnelį druskos. Suberti juos atsargiai į išplaktus baltymus ir lėtai išmaišyti.

Tada iš lėto supilti pravėsusią šokolado masę ir vėl gerai išmaišyti.

Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir užpildyti turimas keksiukų formeles iki pusės.

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 15  minučių.

Iškepusius išimti iš formelių ir atvėsinti. Tada išdėlioti juos ant porcijinių padėkliukų arba mažų lėkštučių.

Ant kiekvieno pyragėlio gražiai uždėti po arbatinį šaukštelį maskarponės sūrio, užtarkuoti citrinos žievelės. Dekoruoti šviežiomis uogomis ir apibarstyti netirpia cukraus pudra.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
Map
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą