Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Meniu viršuje > Naujienos > Neuždarykime stebuklui durų...
Dalintis

Neišnešioto naujagimio sulaukę tėvai išgyvena didžiulį nerimą, ankstuko kovą už gyvenimą prilygindami stebuklui. Kad stebuklas įvyktų ir tęstųsi, kol mažylis užauga ir subręsta savarankiškam gyvenimui, reikalingos milžiniškos medikų pastangos, tėvų kasdienis rūpestis ir visuomenės supratimas bei parama.

Ieškodama atsakymų, ar palikusi gydymo įstaigą su neišnešiotu naujagimiu ant rankų, šeima nelieka viena, ar tėveliams netenka varstyti daugybės durų, ieškant pagalbos ir informacijos, jeigu vaikas daugiau serga, jam diagnozuota liga ar augant išryškėja specialieji ugdymosi poreikiai, neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas“ rengia  konferenciją ir apskrito stalo diskusiją  „Ankstyvosios diagnostikos  ir prevencinių priemonių pritaikymo šeimai galimybių plėtojimas“.

Konferencija vyks 2018 m. lapkričio 15 d. 10:00 – 14:00 Lietuvos Respublikos Seime spaudos konferencijų salėje (II rūmai, 212 kab., Gedimino pr. 53, Vilnius).

„Mūsų tikslas, kad pagalba ateitų į šeimą, o ne tėvams reikėtų jos ieškoti. Valstybės pareiga pasirūpinti ne tik mažiausiais savo piliečiais, bet ir visa šeima. Neišnešioto vaikelio gimimas prilygsta stebuklui, tad neuždarykime jam durų, nes augančiam vaikui neretai ir toliau yra reikalinga pagalba“, - sako neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas“ vadovė Asta Radzevičienė.

Konferencijos tikslas – supažindinti su naujais Europos naujagimių sveikatos priežiūros standartų projektu,   pristatyti programas, orientuotas į ankstyvą sveikatos rizikos atpažinimą vaikystėje ir prevencinį darbą su šeimomis, auginančiomis vaikus su specialiais ugdymosi poreikiais.

Apskritojo stalo diskusijoje bus aptariama konkreti pagalba šeimoms, auginančioms vaikus su specialiais ugdymosi poreikiais: kaip tarpusavyje turėtų bendradarbiauti tarnybos, kuriančios koordinuotai veikiančios kompleksinės pagalbos modelį. Pristatyta „Galių dėžutė“, skirta šeimoms, auginančioms vaikus su specialiais poreikiais ar negalia.

2018 11 14 – 2018 11 30 Seime pristatoma paroda „GIMĘ SU GENIJAUS ŽYME“, skirta Pasaulinei neišnešiotų naujagimių dienai (lapkričio 17 d.) paminėti.

Daugiau informacijos:

Neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas“

Tel. 861557028

neisnesiotukas@gmail.com

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą