Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Pasirūpink savimi > Žiemos kosmetika
Dalintis

Nors žiema jau perkopė į antrąją pusę, šaltukas lauke vis dar braido žemiau nulio, o namuose dar garuoja radiatoriai. Ir jei tokiu metu su oda nesusikalba net prabangiausi kremai, vadinasi apie žieminę odos priežiūrą kalbėti nėra per vėlu.

Kaip ten bebūtų, žiema, su kiemo džiaugsmais ir šventiniu šurmuliu atneša ir šio to tokio, nuo ko tenka slėptis namuose ar šiltose kailinių apykaklėse. Atšiaurus, net stingdantis šaltis lauke ir maloniai šiltas, bet sausas oras namuose net sveikiausią odą priverčia trauktis ir sausėti. Tiesa ta, kad tokie temperatūrų ir drėgmės svyravimai tiek žmogaus organizmui, tiek jo odai yra nemenkas išbandymas, todėl visiškai natūralu, kad jūsų gražuolė oda staiga tampa aikštinga, lyg paauglės mergaitės.

Odos priežiūra žiemą yra ypatinga ir reikalauja nemažai kantrybės. Vasarą, kai vitaminai auga tiesiog ant medžių, o saulė lepina ne prasčiau už grožio saloną, oda švyti ir be menkiausių pastangų. Iš namų galima išbėgti ir nė nepalietus jos kosmetiniais tepalais, aliejais ar grožio mišinukais. Tačiau žiemą, atrodo, kuo beteptum, kokias iki šiol stebuklus krėtusias priemones bedėtum, ji vis dirgli, sausa, bešerpetojanti.

Laimei, natūralios kosmetikos aruode yra žaliavų ir substancijų, padedančių išgyventi mūsų klimato juostos problemas. Jei, pavyzdžiui, kokosų aliejus yra laikomas tikru vasaros aliejumi, tai žiemos aliejais yra tituluoti visi kieti ir maistingi sviestiniai aliejai. Taigi plačiau apie juos.

Sviestmedis. Nebus pasakyta per skambiai, jei sviestmedžio aliejų (Vitellaria paradoxa) pavadinsime tiesiog sukurtu žiemai. Vasarą jis gali būti (ir dažnai yra) per sunkus ir riebus odai, tačiau žiemą jo pakeisti kuo kitu sunkiai įmanoma. Vienintelis nepatogumas – jo kieta konsistencija. Tikras stabiųjų sviestmedžių aliejus yra panašus į sušalusį sviestą, todėl tokiu tepti veidą, kūną, rankas reiktų daug kantrybės ir užsispyrimo. Išeitys yra dvi. Naudoti galima kitą sviestmedžio porūšį – nilinį sviestmedį (Vitellaria paradoxa nilotica), kuris išties primena kremą, tačiau jo sudėtyje šiek tiek mažiau stearino (maitinančiojo elemento). Nepaisant to, jis puikiai tinka suskirdusiai, sausai odai prižiūrėti. Ir visgi, jei norisi patirti kone įstabaus, kad ir kieto sviestmedžio poveikį, jį galima praskiesti (iki 30 proc.) skystu augaliniu aliejumi. Tam tinka sezamų, migdolų, simondsijų ir kiti baziniai aliejai, kurie gerai išmaišyti, kone ištrinti su sviestmedžiu, pavers jį puria ir patogia naudoti grožio mase.

Kiti sviestai. Tokie pat pagiriamieji žodžiai gali skambėti ir kitiems aliejams-sviestams: mango, kakavos, kombo sviestui. Kiečiausias jų – kakavos, todėl norint jį naudoti mišiniuose, reikia atsargiai pašildyti vandens vonelėje, kol suskystės. Kitus taip pat geriausia naudoti mišiniuose su skystaisiais aliejais. Maišyti galima ir visus tarpusavyje, pridėti sezamų, erškėtrožių aliejų, įlašinti kelis lašelius levandų eterinio aliejaus ir turėsite nuostabų žieminį paltą odai.


Hidrolatai. Nuo atšiauraus oro ir jo padarinių galima saugotis riebiais rankų darbo kremais, tačiau nuo sauso oro puikiai gelbsti hidrolatai. Juos galima nešiotis rankinėje, turėti darbo stalčiuje, jei norite – ant stalo ir purkštis, kiek tik širdis geidžia. Be abejo, juos būtina naudoti prieš tepant aliejų mišinį ant odos, tačiau esant sausam patalpų orui – ir bet kada dienos metu. Šiam ritualui tinka odą drėkinantys ir raminantys levandų, hamamelių, santalų, rožių, jazminų, čampakų, pelargonijų hidrolatai. Rinktis galima ir pagal kvapą, tada jie ne tik gaivins odą, bet ir skaidrins jausmus.

Skystieji aliejai. Nakčiai arba kai esate namuose ir nereikia saugotis besikandžiojančio gūsingo vėjo, odą galima maitinti lengvais ir gydančiais skystaisiais aliejais. Beje, jie taip pat tinka ir nakčiai, kad oda atsigautų ir pasimėgautų įvairove. Šiems tikslams galima susimaišyti aliejų mišinį iš sezamų, erškėtrožių, šaltalankių aliejų ir lašelio rožių absoliuto ar pelargonijų eterinio aliejaus. Toks aliejus bus įstabaus kvapo ir regeneruos odą per visą naktį. Pabudus ryte ją vėl galėsite atgaivinti hidrolatu, apvilkti švelniu sviestmedžio kremo paltu ir pirmyn į darbus!

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą