Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Įdomieji skaitiniai > Interviu su LEGO CHIMA dizaineriu
Dalintis

LEGO grupės dizaineris: Mano darbas nuostabus tuo, kad dalį dienos praleidžiu žaisdamas.


Iš Airijos kilęs Dairas Makabis ( Daire McCabe ) nuo vaikystės mėgo piešti ir žaisti su LEGO kaladėlėmis. Šie pomėgiai vaikinui užaugus virto jo svajonių darbu. Prieš 6 metus Dairas tapo vienu iš dviejų šimtų LEGO gruopės dizxaineriu ir kuria žaislus, su kurtiais žaidžia vaikai visuose pasaulio kampeliuose. Apie darbą garsioje žasilų  kompanijoje svajoja ne vienas, tačiau taio pavyksta pasiekti tik vienetams.

Papasakokite apie save ir savo šeimą, su kuria teko išsiskirti, kai išvykote dirbti į Daniją.

Aš gimiau  Airijoje, kur augau kartu su broliu ir 2 seserimis. Esu jauniausias vaikas šeimoje. Mėgau piešti, kurti, žaisti su LEGO kaladėlėmis. Žinojau, kad noriu būti dizaineris, todėl pasirinkau industrinio dizaino studijas Dubline. Prieš 6 metus atvykau dirbti į Daniją, į LEGO kompaniją.

Ką mėgstate veikti laisvalaikiu, gal žaisti LEGO tebėra jųsų aistra?

Labai mėgstu mašinas. Turiu vieną seną modelį, kurį laisvalaikiu taisau. Taip pat mėgstu medžio darbus. Kartais ilgai užsibūnu darve, kad sukurčiau ką nors iš LEGO kaladėlių. Kai mane užvaldo kokia nors idėja, negaliu jos palikti, kol neįgyvendinau iki galo.

Dabar esate LEGO Chima dizaineriu. Kokius žaislus ir sharakterius tenka kurti ir kur semiatės įkvėpimo žaislų idėjoms?

Kurti LEGO Chima- nepaprastai įdomu, nes kiekvienas veikėjas čia turi savo charakterį, o jo išvaizda primnena skirtingą gyvūną.  Įkvėpimo semiuosi iš visur: filmų, komiksų, TV šou. Šie šaltiniai leidžia atrasti naujus charakterius, vizualinius efektus. Kurdami žaislus analizuojame įvairių gyvūnų - liūtų, erelių, vilkų vaizdus taip ieškodami jiems būdingų bruožų, ekspresijos.

Kokio mažiaus vaikams kuriate žaislus?

Mano kuriami žaislai skirti 7-14 m. amžiaus vaikams.

Kiek laiko už-trunka, kol idėja virsta nauju žaislu?

tai užtrunka apie 1,5 metų. LEGO Chima pirmą rinkinį komanda dizaineriu ir konstruktorių kūrė beveik dvejus metus, kol buvo sukurtas Chima pasaulis ir jo legenda.

 Nuo pirmo eskizo iki galutinio žaislo modelio dizaino sukūrimo praeina 4-6 mėn. Po to kolegos kuria kaladėlių formas, pakuotę, tik tada gaminiai patenka į parduotuves visame pasaulyje.

Koks mėgstamiausias jūsų žaislas?

Labiausiai patinka 6286 Skulls Eye Schooner. Žaisdamas šiuo piratų laivu praleidau tikrai daug smagaus laiko.

Taip pat mėgstu 70006 Craggers Command Ship. Šis laivas panašus į krokodilą skrodžiantį vandenį. Jis turi daug detalių, funkcijų ir priedų.

Kaip jūs atspėjate, kas patiks vaikams? kaip atrenkamos idėjos žaislams?

tai leidžiame nuspręsti patiems vaikams. Kurdami temą, svarstome įvairias idėjas, analizuojame jas skirtingomis kryptimis. tada šias idėjas demonstruojame vaikams per testavimo sesijas, kurios rengiamos JAV, Vokietijoje, Kinijoje. Klausome, kaip vaikai apibūdina tai, ką mato ir kaip mūsų idėjos žadina jū kūrybiškumą. matydami, kad vaikams patinka ir kas ne, galime susiaurinti savo idėjų ratą, kol įsitikiname, kad pasirinkta mintis geriausia.

LEGO kompanijoje dirba 200 dizaineriu. Kaip toks didelis kilektyvas pasiskirsto darbus?

Kiekviena LEGo žaislų grupė pagal temas, Chima, City, Ninjago, Star Wars... turi savo atskirą dizainerių komandą. Kiekvieną jų sudaro dizaineriai, atsakingi už skirtingą veiklą - modelių kūrimą, elementų ir naujų detalių modeliavimą, grafikos dizainą, koncepcijos kūrimą.

Tapti LEGO dizaineriu svajoja ne vienas. Žmonės į tokį darbą pretenduoja iš skirtingų šalių ir net kontinentų. Kaip vyksta kasmetinė dizainerių atranka? Kokia buvo jūsų asmeninė patirtis?
 
Dizainerių atranka, po kurios gavau darbo pasiūlymą, buvo vienas įsimintiniausių įvykių gyvenime. Kartu su 25 kandidatais buvau pakviestas į LEGO būstinę, kur gavome visą seriją užduočių, kad būtų išsiaiškinta, ar turime tai, ką privalo turėti LEGo dizaineris.

Prieš atranką turėjome atlikti namų darbus - gavome siuntinius su 2 LEGO rinkiniais ir užduotį - iš detalių sukurti kažką naują ir neįprasto. Visi kandidatai kūrinius turėjo pristatyti LEGO dizaino vadovų komisijai. Kitas dvi dienas atlikome kūrybines užduotis ir kurti žaislus pasitelkdami savo piešimo ir konstravimo įgūdžius. Buvome vertinti komisijos.

Ką galėtumėte patarti kandidatams, svajojantiems tapti LEGO grupės dizaineriais?


manau, kad jie turėtų siekti savo svajonės. Būti dizaineriu -   reiškia būti kūrybingu, tai gerų idėjų pavertimas realybe, nesvarbu, ar idėjos bus nupieštos, aprašytos, sukurtos ir kartono ir pan.

lavinti savo meninius įgūdžius ir suteikti formą savo idėjai pasitelkus menines priemones ar rnkdarbius - visad gera mintis. Norintikems būti dizaineriu ir pastebėtais LEGO kompanijos, geriausias studijų pasirinkimas - produktų dizainas ar pramininis dizainas.

Kaip kuriami LEGO žaislai - ant popieriaus ar kompiuteriu?

LEGO žaislai dažniausiai kuriami iš kaladėlių. Mano darbas tuo ir nuostabus, kad didelę dalį dienos praleidžiu žaisdamas. Tai geriausias būdas sukurti naują žaidimą. Žinoma, kartais tenka idėją nupiešti. Pirminį vauizdą vėliau kompiuteris paverčia virtualiu vaizdu.


Nemažai sujaugusiųjų ir tėvų, auginančių vaikus, mėgsta žaisti LEGO. LEGO rinkiniai suaugusiems - ar kada ši idėja taps realybe?

Tikrai, LEGO turi būrį gerbėjų suaugusiųjų tarpe. Jiems kompanija siūlo LEGO Technik, LEGO Creator Exclusive, LEGO Architecture rinkinius. Šių rinkinių temos realistiškesnės, konstravimo lygis sudėtingesnis.

Kaip jums atroldo, kaip po dešimtmečio pasikeis LEGO žaislai?

manau, kad ateityje skaitmeninis pasaulis taps svarbesnis, jis turės įtakos ir LEGO žaislams. Esu tikras, kad žinomos plastikinės kaladėlės liks LEGO žaidimų pagrindu.


 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą