Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Įdomieji skaitiniai > Pažangūs vaikai stipriausi jaučiasi mokslo ir sporto srityse
Dalintis

Šių metų balandį startavusi nauja nacionalinė moksleivių skatinimo programa „Lietuvos Maximalistai“ įpusėjus paraiškų priėmimo laikotarpiui jau sulaukė daugiau nei pusę tūkstančiomoksleivių anketų. Dėl bendrovės „Maxima LT“ įsteigtų stipendijų pažangiausiir gabiausi šalies moksleiviai varžosi aštuoniose srityse – mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologiškumo, inovacijų bei nuolatinio pažangumo. Stipriausi moksleiviai jaučiasi mokslo ir sporto srityse –daugiausia jų siekia būti paskatinti už šių sričių nuopelnus.

Daugiausia paraiškųatsiuntė didžiųjų šalies miestų moksleiviai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Alytaus. Tačiau aktyvumu nustebino ir Palangos, Kėdainių, Mažeikių, Skuodo moksleiviai.

„Siekiame padrąsinti ir stipendijas skirti kuo daugiau pažangių bei talentingų šalies moksleivių. Noriu paskatinti Lietuvos moksleivius patikėti savo jėgomis ir dalyvauti „Lietuvos Maximalisto“ programoje. Stipendijos atveria dar daugiau kelių tobulėti, siekti savo užsibrėžto tikslo“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Šiuo metu, įpusėjus paraiškų teikimo laikotarpiui, jau yra gautos daugiau nei pusę tūkstančio pažangių moksleivių anketų. Trečdalis jas atsiuntusiųjų siekia būti paskatinti už pasiekimus mokslo, ketvirtadalis – sporto srityse, maždaug šeštadalis – kūrybos ir meno, po dešimtadalį – muzikos bei nuolatinio pažangumo srityse. Kiek mažiau anketų sulaukta, siekiant būti įvertintais už nuopelnus visuomeniškumo, inovacijų ir ekologiškumo srityse.

Moksleiviai, norintys dalyvauti nacionalinėje moksleivių skatinimo programoje „Lietuvos Maximalistai“, iki birželio 15 dienos dar gali užpildyti projekto anketą bendrovės „Maxima“ interneto svetainėje. Dėl mokslo, muzikos, sporto, kūrybos ir meno, visuomeniškumo, inovacijų ir ekologiškumo stipendijų gali varžytis 5–11 klasių Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų moksleiviai, opažangumo srityje – 10–11 klasių moksleiviai.

Gautas paraiškas vertins kompetentinga komisijasusidedanti iš „Maxima LT“, Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos, VšĮ „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos mokslininkų sąjungos, Lietuvos moksleivių sąjungos ir Lietuvos mokinių parlamento bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro atstovų. Programos nugalėtojai gaus po 250 litų skatinamąją stipendiją arba net po 500 litų pagrindinę stipendiją kiekvieną mėnesį visus mokslo metus.

„Maxima LT“ jau 12 metų laikosi strateginės rėmimo krypties ir stipendijomis skatina talentingus ir pažangius šalies moksleivius. Nauja nacionalinė moksleivių skatinimo programa „Lietuvos Maximalistai“, kurios globėja – Švietimo ir mokslo ministerija, išaugo iš dviejų anksčiau įmonės vykdytų švietimo paramos programų. Jos tikslas – stipendijomis paskatinti gabiausius vaikus, kad jie galėtų siekti užsibrėžtų tikslų, puoselėti savo talentus.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą