Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Įdomieji skaitiniai > Trys knygos, kurios padės išsivaduoti iš toksinių santykių
Dalintis

Trys knygos, kurios padės išsivaduoti iš toksinių santykių

Daugelis žmonių yra įsipainioję į nuodijančių santykių ir emocinio smurto pinkles, iš kurių sunku savarankiškai išsilaisvinti. Toksiški tėvai, emociškai smurtaujantys sutuoktiniai ar kolegos veikia mūsų gyvenimo kokybę, o blogiausia, kad mes ne visada suvokiame savo nepasitenkinimo, depresijos ir ir kitų psichologinių sunkumų priežastis. 

Kaip suprasti ar psichologinės knygos apie išsivadavimą iš nuodijančios aplinkos jums yra reikalingos? Pabandykite sąžiningai sau atsakyti ar jums sunku užmegzti santykius? Ar bendravimas su tėvais, uošviais, kitais artimaisiais yra apkartintas įvairių nuoskaudų ir nepasitenkinimo jausmo? Ar jūsų artimieji kenčia nuo priklausomybių bei psichologinių ligų? Ar jums sunku atsisakyti susitikimo su kitais žmonėmis, nors žinote, kad liksite įskaudintas? Ar dėl nevykusio bendravimo artimieji kaltina jus, o jūs save? Jei atsakymai bent iš dalies teigiami, verta pasidomėti mūsų rekomenduojamomis knygomis. 

 

Susan Forward, Craig Buck „Toksiški tėvai“

Susan Forward yra žymi psichologijos mokslų daktarė, praktikuojanti terapeutė ir populiarių knygų autorė. Viena jų – „Toksiški tėvai“, parašyta kartu su televizijos prodiuseriu bei psichologinių straipsnių autoriumi Craig Buck.

Leidinys rekomenduojamas tiems, kurie nesijaučia saugiai ir gerai bendraudami su savo tėvais. Tiesa, autorė pabrėžia, kad toksiškais vadinami tėvai nebūtinai yra nerūpestingi ir nemylintys. Tiesiog jų elgesys, žinių trūkimas bei asmeninės problemos nuodija vaikų gyvenimą, kol, ilgainiui, jiems išsivysto nepasitenkinimas, depresija, nevaldomos emocijos, smurtas ir kitos problemos. Dažnai žmonės nemąsto, kad savo problemas atsinešė iš vaikystės ir žlugdančių santykių su tėvais.

Susan Forward remiasi savo darbo patirtimi, pasakoja apie realius klientus ir toksiškus tėvus skirsto į kelis tipus. Vieni gali būti agresyvūs, kiti – nuolatiniame aukos vaidmenyje. Žinoma, psichologė neapsiriboja tuo, kad pasakoja teoriją, tačiau pateikia ir konkretų planą, kaip išspręsti vidines problemas. Nerimas ir kaltė nepranyks, bet tikrai susigrąžinsite gyvenimo vairą į savo rankas. 

 

Susan Forward, Craig Buck „Meilė kaip apsėdimas: kai per sunku paleisti“

Tas pats autorių duetas knygoje „Meilė kaip apsėdimas: kai per sunku paleisti“ šį kartą kalba ne apie toksiškus tėvus, o apie žalingus santykius su buvusiais mylimaisiais. Leidinys skirtas tiems, kurie susidūrė su priklausomybe nuo kito žmogaus ar patys tapo manijos auka. 

Daugybė žmonių jaučiasi priklausomi nuo savo mylimųjų. Jie negali net pagalvoti apie skyrybas, o tuo labiau apie gyvenimą po jų. Šie žmonės atkakliai laikosi įsikibę kito ir gerokai dusina bei apnuodija bet kokius santykius. Kita pusė – persekiojamos aukos, kurios negali išsivaduoti iš apsėsto žmogaus įtakos ir nuolat gyvena įtampoje. Knyga skirta tiek vieniems, tiek kitiems. 

Autorė ir čia neapsiriboja vien savo pacientų elgsenos analize ir parengė praktines išsilaisvinimo gaires. Metodika leis greičiau identifikuoti obsesyvų elgesį, užkirsti jam kelią, išsivaduoti ir sukurti naują gyvenimą. Knygoje žadama, kad vieną kartą patyrėte meilės apsėdimą, dar nereiškia, kad nesate verti normalių santykių.

 

Daiva Babilevičienė „Uždaryk duris iš kitos pusės“

Koučingo specialistės Daivos Babilevičienės knyga „Uždaryk duris iš kitos pusės“ kalba apie emocinį smurtą, padeda atpažinti toksiškus santykius ir iš jų išsivaduoti. 

Praktinis vadovas sudarytas iš kelių dalių. Pirmoje autorė paprastai ir aiškiai aprašo, kas yra emocinis smurtas ir kaip jis pasireiškia, kas yra toksiški žmonės bei kaip jie nuodija mūsų gyvenimus. Taip pat knyga priverčia pamąstyti ar patys nesate smurtautojai. Antroje dalyje prasideda savianalizė. Kaip mes tapome auka ir kiek pažeidžiami esame. Galiausiai Daiva Babilevičienė kviečia uždaryti duris iš kitos pusės, tai yra išmokti ieškoti pagalbos, pabusti ir pradėti naują gyvenimą. 

Bendrauti su žmonėmis, palaikyti ryšį – gerai. Tačiau jei santykiai pradeda varyti į neviltį, reikia suklusti, sustoti, įsigilinti ir keistis! Tą padaryti ir padės rekomenduojamos knygos.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą