Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 
> Autizmas ir skiepai – susiję ar ne? Dalintis

Visi, kas nors kiek domisi skiepų klausimu, žino pavardę Wakefield. Andrew Jeremy Wakefield (g. 1957 m.) yra buvęs britų medikas žinomas dėl savo 1998 metų tyrimo, kuriuo susiejo MMR (kiaulytė, raudonukė, tymai) skiepą ir autizmą. Netgi wiki sako, kad jo tyrimas yra melagingas, o tolesni tyrimai jokių sąsajų nerado.  Iš Wakefield’o atimta gydytojo licencija ir teisingumas šventė pergalę. Tačiau atrodo, kad iki tikros pergalės dar toli.

Autizmui dzin tos viešos batalijos, nes sergamumas jau pasiekė epideminius lygius. Paskutinė oficiali statistika sako, kad JAV nuo autizmo ir panašių susirgimų kenčia 1 iš 88 vaikų (2008 metų duomenys). Palyginimui, gripo epidemija skelbiama, kai serga 1 iš 100. Priežastis – oficialiai nežinoma, tačiau spėjama, kad kalta genetika. Bet tikrai ne skiepai, bent jau taip teigia oficialūs šaltiniai.

Tačiau sunkiai paneigiami atrodo pastarojo laikotarpio JAV teismų sprendimai, kai tėvams buvo priteistos milijoninės sumos, kai jiems pavyko įrodyti, kad skiepai jų vaikams sukėlė autizmą ir kitas ligas.

Radau straipsnį, kuris detalizuoja du teismo sprendimus.

Pirmas teismo sprendimas remiasi 10 metų berniuko iš Kalifornijos, skiepyto 2003-2005 metais, atveju. Teigiama, kad po MMR skiepo vaikas patyrė rimtus smegenų pažeidimus, aprašomus kaip Autizmo Spektro Sutrikimai (ASD – Autism Spectrum Disorder). Po skiepo pakilo temperatūra, vaikas verkė, sunkiai kvėpavo, nebegalėjo išlaikyti galvos, nebesakė ankščiau mokėtų žodžių. Vėliau prasidėjo bėrimas, vėmimas, traukuliai.

Kitas atvejis – mergaitė Emily Moller, kurios ieškinys buvo pateiktas 2003 metais. Vėlgi, vaikui diagnozuota ASD. Teigiama, kad mergaitė buvo rimtai sužalota DTaP skiepo šalutinio poveikio, planinio 15 mėn. skiepo metu (kartu buvo skiepijama ir MMR, HiB ir Prevnar vakcinomis). Mergaitei pakilo temperatūra, ji pradėjo rėkti, prasidėjo traukuliai, tačiau tai buvo traktuota kaip didelių rūpesčių nekeliantis šalutinis poveikis. Vėliau atsirado pasikartojantys judesiai: plasnojimas rankomis, sukimasis. Kūną išbėrė į tymus panašiu bėrimu. Toliau – dar blogiau: encefalopatija, pasireiškianti kalbos sutrikimais bei vystymosi sutrikimai. Įdomu tai, kad mergaitės tėvai ieškinį teismui pateikė tik dėl encefalopatijos (pasirodo, JAV galima prisiteisti tik dėl tų problemų, kurios nurodytos vaisto informaciniame lapelyje) ir tik vėliau jai buvo diagnozuotas ASD. Atsakovai oficialiai nepripažino savo kaltės, tačiau sutiko išmokėti kompensaciją.

Verta paminėti, kad oficiali statistika vis dar nemini nei vieno autizmo atvejo prie skiepų padarytos žalos.

O dabar prisiminkim, nuo ko saugo MMR skiepai? Nuo vaikiškų ligų, nuo kurių mirštama, jei vaikai neprižiūrimi, nėra tinkamo maitinimo, jų imunitetas nusilpęs ir tt. Aišku, tai, kas atsitiko šiems vaikams yra retas atvejis, bet ar tikrai verta žaisti rusišką ruletę? Kiekvienas tegu atsako į šį klausimą pats.

Ir… kodėl apie tai neskalambija pagrindiniai portalai?

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą