Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Sveikata nuo A iki Ž > S - Ž > Odos vėžio pirmieji požymiai ir simptomai
Dalintis

Onkologinės ligos neabejotinai priklauso visiškai nepageidaujamų ligų grupei – tą diagnozę išgirsti bijo kiekvienas. Taip pat dažnas gerai žino, jog ankstyva diagnostika yra labai reikšminga gydymo trukmės ir sėkmės kontekste. Tad svarbu stebėti savo sveikatą ir nenumoti ranka į nerimą keliančius ženklus. Ne išimtis ir oda – ja rūpinamės gana skrupulingai, todėl tam tikrus pakitimus pastebėti nėra sudėtinga. Todėl svarbu žinoti, kokie yra vienoms ar kitoms pavojingoms ligoms būdingi simptomai, kad laiku kreiptumėtės į specialistus.

 Odos vėžys

Tai piktybinė odos liga, tarp onkologinių susirgimų paplitusi labiausiai. Tačiau galime pasidžiaugti tuo, jog odos vėžys traktuojamas kaip vienas iš lengviausiai pagydomų. Didele dalimi prie tos sėkmės prisideda tai, jog odos vėžį nesunku pastebėti dar ankstyvoje stadijoje. Svarbiausia žinoti, kas šiai ligai būdinga.

 Kokie požymiai būdingi odos vėžiui?

Vieni iš pirmųjų šios ligos požymių yra odoje atsiradę mazgeliai, dėmelės. Ilgainiui jie didėja, plečiasi, o vienas iš svarbiausių aspektų – kinta jų forma ir spalva. Dažnas tuo metu skundžiasi ir darinio niežėjimu, skausmu ar kitokiu diskomfortu. Tai yra pirmieji požymiai, jog reikia susirūpinti ir neatidėlioti vizito pas dermatologą.

 Odos vėžio simptomai

Yra tam tikri simptomai, padėsiantys odos vėžį atskirti nuo kitų odos ligų. Čia galime išskirti tokius kaip opa su gelsvos spalvos šašeliu ar mazgeliu su voleliu; odos mazgelis gali būti kremzlės kietumo; odoje atsiradęs mazgelis gali išopėti; oda toje vietoje gali būti gruoblėta. Odos vėžio simptomams priskiriami ir netoli ligos židinio esančių limfmazgių padidėjimas.

 Kada kreiptis į gydytoją?

Kaip teigia Lazerinis centras ir jame dirbanti specialistų komanda, labai svarbi ankstyva ligos diagnostika. Nuo to priklauso ir gydymo trukmė, ir efektyvumas. Tad nedelskite ir pas gydytoją apsilankykite pastebėję bet kokius pakitusius apgamus (pakitusi spalva, dydis, forma), o taip pat atsiradus neaiškiems deriniams, kurie kieti, dideli, išopėję, negyjantys ir pan.

Svarbu: jokiu būdu apgamų ar kitų odos darinių gydymu neužsiimkite savo nuožiūra.

 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą