Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna

Dalintis

5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna

Vasarą dažniausiai norisi lengvesnio maisto iš šviežių ingredientų, todėl desertų mėgėjus nustebinsite gaiviu torto gabalėliu ar pyragaičiu su vaisiniu kremu. IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia penkis vaisinio kremo tortams receptus, kurie ne tik sutaupys laiką, tačiau taip pat maloniai nustebins net ir didžiausius gurmanus.

Vaisinis kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Šiuo kremu galima puošti bei pertepti tortus ir biskvitus – jis suteikia išskirtinį skonį bei spalvą. Vaisinio kremo gamybai reikia visai nedaug ingredientų ir pastangų, tačiau jo skonis niekada nenuvilia. N. Juchnevič, visų pirma, siūlo išmėginti kivių ir braškių kremą, kuris tinkamai paruoštas – tiesiog tirps burnoje.

Egzotiško skonio mėgėjams – kivių ir braškių kremas

Jums reikės:

4 kivių

350 g braškių

1 v. š. citrinos sulčių

300 g maskarponės sūrio

2 v. š. cukraus

Gaminimas:

Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis, braškes ir kivius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su gauta mase. Jeigu norite efektyvesnio vaizdo ant torto – vaisius supjaustykite didesniais gabaliukais. Pagamintą biskvitą ar tortą pertepkite šiuo kremu ir dar atskirai papuoškite vaisiais.

Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas

Lengvą ir gaivų kremą galite pasigaminti prie vaisių pridėję grietinėle. N. Juchnevič pateikia konservuotų vaisių ir grietinėlės kremo receptą.

Jums reikės:

400 ml grietinėlės

425 ml mėgstamų konservuotų vaisių

300 ml jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite)

20 g želatinos

3 v. š. cukraus

Gaminimas:

Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Tuomet išbrinkusią želatiną ištirpiname ir atvėsiname. Pilame po vieną šaukštą jogurto ir viską išplakame mikseriu. Plakdami į jogurtą įdėkite po kelis šaukštus grietinėlės ir vėliau atsargiai išmaišykite, kad kremas nesukristų.

IKI kepyklų vadovės teigimu, ypatingas pyrago ar torto skonis atsiskleidžia kartu su jo įdaru ar kremu, todėl nusprendę kepti tortą namuose, apsvarstykite, kokį įdarą labiausiai mėgsta jūsų namiškiai. N. Juchnevič siūlo nustebinti šeimos narius gardžiu apelsinų uogienės – sviestinio kremo tortui receptu.

Jums reikės:

350 g. minkšto sviesto

4 stiklinės cukraus pudros

¼ a. š. druskos

1 a. š. vanilės esencijos

2 v. š. pieno arba grietinėlės

3 v. š. apelsinų džemo arba uogienės

Gaminimas:

Džemą arba uogienė sutrinkite trintuvu, o minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra ir druska. Kai cukraus pudra ištirps, įpilkite vanilės. Kremo tirštumui reguliuoti pagal situaciją naudokite grietinėlę arba pieną.

Vasaros skonis – juodieji serbentai ir vyšnios

Tiek juodųjų, tiek raudonųjų serbentų krūmai gerai auga net ir nepatyrusio sodininko darže, tad juos vasarą galima puikiai pritaikyti kremų tortams gamyboje. Juodieji serbentai turi tonizuojantį poveikį, yra puiki peršalimų ir įvairių infekcijų profilaktikos priemonė. Tad šios uogos, ypač rekomenduojamos vasarą. Konditerė N. Juchnevič rekomenduoja juodųjų serbentų kremą tiems, kurie nori saldžiarūgščio torto.

Jums reikės:

200 g juodųjų serbentų

60 g cukraus

10 g želatinos

2 v. š. vandens

 

Gaminimas:

Želatiną užpilkite 30 ml vandens ir palikite išbrinkti. Juoduosius serbentus suberkite į puodą ir įpilkite šiek tiek vandens. Tuomet berkite cukrų ir viską pavirkite ant nedidelės ugnies tol, kol serbentai suminkštės. Įpilkite cukraus pagal skonį ir ragaukite tol, kol sulauksite norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite

Vyšnias naudinga valgyti siekiant sulieknėti, nes jos spartina riebalų deginimą. Tad ne tik vasarą, tačiau ir kitais metų laikais verta jas įsitrauki į mitybos racioną. N. Juchnevič dalinasi vyšninio kremo tortui receptu.

Vyšninis kremas

Jums reikės:

500 g riebesnės grietinėlės

200 g graikiško jogurto

1 v. š. vanilės ekstrakto

½ puodelio cukraus

Gaminimas:

Dubenyje mikseriu išplakite visus produktus iki standumo. Jei nenorite viską plakti vienu sykiu, išsiplakite atskirai ir tuomet viską gerai išmaišykite.

Berta Čaikauskaitė

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą