Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Eksperimentai virtuvėje

Dalintis

Šmaikštieji televizijos laidos ,,Gardu gardu"vedėjai G. L. Demarco ir Ali džiugina receptais



Spurgos, kurioms neįmanoma atsispirti

 

   

Kas gali būti geriau už namines, purias, minkštas ir dar šiltas spurgas? Vaikai pripažins – tikriausiai nieko. Turbūt nė vieno vaikystė nepraėjo be šių skanėstų. TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas siūlo nušauti du zuikius vienu šūviu ir pritaikyti vieną mielinę tešlą tiek pikantiškoms, tiek saldžioms spurgoms. Šefas Gian Luca siūlo tobulą pikantiškų su itališku kumpiu bei rūkytu mocarelos sūriu spurgų receptą. Valgyti dar šiltas – tikras malonumas. O profesionalus konditeris Ali siūlo labai paprastą būdą, kaip tuo pačiu iš ...





Karantino virtuvė: vienas produktas, o išgyventi padės visą savaitę

 

   

Karantino metu pritrūksta idėjų, ką greito ir skanaus pasigaminti? Tikėtina, kad jūsų spintelėje yra ingredientas, kurio pagalba galite pasigaminti patiekalus visai savaitei – tiek gardžius desertus, tiek ir maistingus pietus. Ir tas patiekalas – tai avižos. Maisto tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė teigia, kad avižos nepelnytai priskiriamos tik pusryčiams ir košėms. Iš tiesų tai vienas universaliausių, maistingiausių ir pigiausių maisto produktų, kurio pagalba susikursite kone visos savaitės meniu. Avižos, priešingai nei kiti Lietuvoje populiarūs grūdai, puikiai dera tiek sūriuose patiekaluose, tiek užkandžiuose, tiek de ...





Rausvi Tomo blyneliai su mėlynių padažu ir morkų uogiene

 

   

Rausvi Tomo blyneliai su mėlynių padažu ir morkų uogiene TV3 laidos ,,La maistas“  šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis rekomenduoja saldžius rausvus blynelius su mėlynių padažu ir morkų uogiene. „Užgavėnės pas mus turi tikrai gilias tradicijas. Užgavėnės, tai – žiemos virsmas į vasarą, saulės pergalė prieš tamsą, paskutinis sotus pavalgymas iki Velykų. Senovėje blynai buvo gana dažnas patiekalas mūsų virtuvėje. Blynai buvo panašūs į dabartinius lietinius”, – sako Tomas ir pasakoja kaip užmaišyti idealių lietinių tešlą bei iškepti tobulai plonus blynus: „Mai&scaro ...





Nebeturite kur dėti cukinijų?

 

   

Nebeturite kur dėti cukinijų? – Gian Luca ateina į pagalbą Jei pas jus cukinijų vis daugėja ir nebeturite minčių, kaip jas panaudoti – Šefas Gian Luca siūlo pagaminti cukinijų kišą. Jį galite kepti pusryčiams, pietums ir vakarienei! O po namus pasklis nuostabūs sūrių kvapai. Profesionalus konditeris Ali gamins trijų aukštų šokoladinį pyragą. Tačiau jis kartu bus ir gaivus. Tarpusavyje maišysis ryškus šokolado, vanilės, citrinų ir aviečių skoniai. Neabejotinai įtiks kiekvienam! Kišas su cukinijomis Jums reikės: 3 nedidelių cukinijų 1 poro Žiupsnelio džiovintų krapų prieskonių Šlakelio ...





Jo didenybė - šveicariškas morengas!

 

   

Šveicariško morengo desertas Nustebkite ingredientų kiekio mažumu ir puikiu rezultatu. Morengui reikės: 4 kiaušinių baltymų 200 g cukraus Kremui reikės: 500 ml grietinėlės 60 g sviesto Citrinos žievelės Dekoravimui reikės: 300 g šviežių aviečių Šviežios mėtos lapelių Padaryti garų vonelę: dubenį padėti ant puodo su verdančiu vandeniu. Tame dubenyje nuolat šluotele maišyti baltymus su cukrumi, iki jie įkais iki 50°C (arba kai su šaukštu pridėjus prie lūpos bus šilta). Tada supilti juos į plaktuvą ir išplakti iki standžių putų. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su ...





Lazdyno riešutų vyniotinis

 

   

Lazdyno riešutų vyniotinis Konditeris Ali, įkvėptas visiems gerai žinomo Kuršėnų vyniotinio, improvizuoja ir pataria, kaip iškepti purų biskvitinį vyniotinį su pieninio šokolado ir lazdyno riešutų kremu, dekoruotą karamelizuotais lazdyno riešutais. Biskvitui reikės: 50 g miltų 2 kiaušinių 2 kiaušinių trynių 80 g cukraus (kiaušiniams plakti) 2 kiaušinių baltymų 30 g cukraus (baltymams plakti Kremui reikės: 150 g pieninio šokolado 100 g lazdynų riešutų praline pastos 360 g grietinėlės Dekoravimui reikės: 200 g skrudintų karamelizuotų lazdyno riešutų Cukraus pudros apibarstymui ...





Migdoliniai šokolado pyragaičiai „Financier“

 

   

Profesionalus konditeris Ali vėl sugrįžta prie savo prancūziškos konditerijos pradmenų ir kepa klasikinį migdolinį pyragaitį „Financier“ (liet. finansjė), praturtintą juoduoju šokoladu ir dekoruotą maskarponės sūriu su šviežiomis uogomis. Pyragaičiams reikės: 200 g migdolų miltų 150 g cukraus 8 kiaušinių baltymų 80 g grietinėlės 80 g juodojo šokolado 1 arb. š. kukurūzų krakmolo 2 arb. š. natūralios kakavos miltelių Žiupsnelio druskos Dekoravimui reikės: 50 g maskarponės sūrio 1 citrinos žievelės Šviežių uogų (aviečių, šilauogių ar kitų) Netirpios cukraus pudros Nedideliame prikai ...





Aštuonkojis su bulvytėmis vyno padaže

 

   

Linksmasis laidos vedėjas Gian Luca Demarco gamina jūros gėrybių karalių – aštuonkojį, kurį patiekia su mažomis bulvytėmis ir vyno padažu. Interneto platybėse gausu patarimų ir video medžiagos, kaip tai padaryti, bet Gian Lucos paprasti patarimai tūrėtų įtikinti daugelį, kad tai ne raketų mokslas. Reikės: 1 šviežio nedidelio aštuonkojo (apie 1 kg) 0,5 morkos 0,5 saliero stiebo 0,5 svogūno 0,5 kg mažų bulvyčių 1 stiklinės balto sauso vyno Poros šakelių šviežių petražolių Poros šakelių šviežio rozmarino Ypač tyro alyvuogių aliejaus Šlakelio rūkyto alyvuogių aliejaus Žiupsnelio druskos Žiupsnel ...





Plikytos tešlos žiedai su lazdyno riešutų kremu

 

   

Konditeris Ali yra ištikimas savo prancūziškai konditerijos mokyklai ir mintimis nusikelia į romantiškas Paryžiaus kavines. Siūlo pagaminti populiarųjį plikytos tešlos desertą „Paris Brest“, turintį labai įdomią istoriją. Šis pyragaitis buvo sukurtas 1910 metais paminėti 1891 metais įvykusias ilgos distancijos dviračių lenktynes nuo Paryžiaus iki Bresto ir atgal. Norintiems išbandyti šį desertą teks įdėti šiek tiek pastangų, tačiau profesionalūs konditerio patarimai turėtų palengvinti šį darbą. Tešlai reikės: 100 g pieno 100 g vandens 15 cukraus 0,5 arb. š. druskos 90 g sviest ...





Benedikto kiaušiniai ir keksiukai be miltų

 

   

Charizmatiškasis virtuvės šefas pradžiugins pusryčių receptu ir išvirs kiaušinius be lukšto, dažnai šiuo metu vadinamus Benedikto kiaušiniais. Tačiau jo receptas bus netradicinis – be įprasto padažo, bet su gausiais pagardais: karamelizuotais svogūnais, juodosiomis alyvuogėmis, šviežiomis salotomis ir grilinta šviesia duonele. Tuo tarpu Ali, neįsivaizduojantis šeimos pietų be deserto, šį kartą vėl pradžiugins šokolado mėgėjus ir iškeps įspūdingus šokoladinius keksiukus be miltų. Eksperimentuoti nevengiantis profesionalus konditeris pademonstruos, kaip galima iš ...



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą