Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kaip paruošti savo namus mažyliams?

Dalintis

Anglų kalboje yra toks terminas baby-proofing. Jis vartojamas tuomet, kada šeimoje gimsta vaikas arba kuomet ruošiamasi jo atėjimui į pasaulį ir tėvai nori paruošti namus taip, kad juose būtų kuo mažiau pavojų vaikui. Vakarų pasaulyje, kur daug turtingų žmonių, baby-proofing yra paklausi paslauga. Užsisakius, į jūsų namus atvyksta specialistai ir pasirūpina tuo, kad viskas būtų paruošta mažyliams. Tačiau, jeigu yra laiko ir noro, tikrai nesudėtinga daug ką pasidaryti ir patiems. Štai keli patarimai, kaip paruošti savo namus mažam vaikui ir kūdikiui.


Aštrių kampų uždengimas
Vienas iš didžiausių pavojų vaikams yra aštrūs stalų ir baldų kampai. Į juos vaikas gali užsigauti galvą, ranką, koją ar kitas kūno vietas. Stalo ir baldų kampus, kurie yra aštrūs reikia uždengti minkštais dangteliais. Taip apsaugosite savo atžalą. Tikrai nesunku rasti detales stalui ar baldams uždengti daugumoje baldų parduotuvių.


Stalčių uždarymo mechanizmai
Stalčiuose rasime visokių daiktų – aštrių, didelių, sunkių, mažų, pavojingų ir panašiai. Mažylio rankose jie atsidurti neturėtų, ypač tuomet, kada tėvai jų neprižiūri. Yra specialūs, stalčiams skirti priedai, kurie paverčia jų atidarymą sudėtingu tiems, kurie negali prieiti prie stalčių iš viršaus. Tai yra paprasta plastmasinė detalė, kuri neleis stalčiaus atidaryti iš apačios, todėl galite uždaryti visus stalčius, kuriuose yra peiliai, įrankiai ar kiti daiktai, kurie potencialiai gali kelti pavojų atžalai.


Alergijos
Jeigu vaikas yra alergiškas (o alergiškų vaikų procentas nuolat auga), problema yra tokia, kad mažam vaikui alergijos gali būti be galo pavojingos. Rizikingos yra ne tik įprastos kvėpavimo takus dirginančios alergijos dėl kurių vaikas čiaudi ar kosėja. Didelė bėda yra odos alergijos, nuo kurių vaiką beria. Dėl to būtina pasirūpinti ne tik tuo, kad patalpos namuose būtų vėdinamos ir pasižymėtų gera oro kokybe, tačiau ir tuo, kad būtų naudojamos neutralios skalbimo priemonės, o nauji daiktai perkami tokie, kad nerinktų dulkių, pelėsio ir panašiai.
Tai ypač svarbu patalynės komplektams bei čiužiniams. Ar jie alergizuoja ar ne, galite įvertinti pasižiūrėję į sudėtį bei prekės aprašymą. Tokia informacija pateikiama beveik visose rimtose internetinėse parduotuvėse. Štai jums pavyzdys - https://www.varle.lt/ciuziniai/. Čia galite matyti ne tik gausų prekių asortimentą, tačiau ir jų savybes. Lengvai rasite vaikui tinkantį ir nealergizuojantį sprendimą.

Užtvaros prie laiptų
Jeigu namuose yra laiptai, tai vaikui taip pat kyla grėsmė. Turbūt nėra žmogaus, kuris per savo gyvenimą nėra slystelėjęs ant laiptų ar nuo jų rimtai nukritęs(-usi). Suaugęs neretai dėl to būna pats kaltas, bet vaikui paslydimas kels gerokai didesnį pavojų. Net ir menkiausias sumušimas ar sutrenkimas būna gerokai labiau pavojingas. Dėl to laiptus reikia atitverti nuo vaiko, kad šis be priežiūros pats ant jų neužsiropštų ir nekeltų nei sau, nei kitiems pavojaus ir rūpesčio. Dažniausiai ant laiptų uždedami varteliai apačioje ir viršuje, kurių mažas, vaikščioti negalintis vaikas tikrai pats nenusikels.

Minkštos ir šiltos grindys
Jeigu grindys šaltos – vaikui tiesiog bus diskomfortiška žaisti ir judėti. Daug kas naujus namus jau įrengia arba stato su šildomomis grindimis, tad bent vieną problemą galima išspręsti. Yra kita problema – grindų kietumas. Jeigu vaikas mokosi vaikščioti ir daug krenta, kyla didelė rizika, jog jis arba ji užsigaus kelius, alkūnes, rankutes. Sprendimas? Kilimai iš https://www.varle.lt/grindu-kilimai-kilimeliai/. Kilimas gali būti ir dvigubą naudą teikiantis sprendimas tuose namuose, kur nėra šildomų grindų, nes ant jų nebūna taip šalta ir kritimai ne tokie skaudūs.


Jokių nestabilių stovų, baldų
Dar vienas vaikų instinktas, kuris kelia pavojų jų pačių sveikatai – noras lipti aukštyn. Jeigu namuose turite kokių nors spintelių ar komodų, kurios svyruoja, siūbuoja ir juda, būtinai jas papildomai pritvirtinkite prie sienos. Vaikas gali jas judinti, bandyti išsiskleisti stalčius ir ant jų lipti, o dėl to kyla pavojus, kad nestabilus baldas ant jo/jos užkris. Apsisaugoti tikrai nėra sudėtinga.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą