|
|
|
|
Sriubos, antrieji patiekalai
|
Košė nenuobodžiai – 3 netikėti ir maistingi receptai košės dienai
| | Košė nenuobodžiai – 3 netikėti ir maistingi receptai košės dienai Pasaulyje minint košės dieną, vis garsiau kalbama apie šio universalaus patiekalo atgimimą – tiek socialiniuose tinkluose, tiek madinguose restoranuose, tiek ir kiekvienoje virtuvėje. Tačiau košės samprata iš esmės pasikeitė – nuobodžią pilką masę pakeitė įvairiausi ingredientai, skoniai, spalvos ir tekstūros, kurios iškėlė košę tarp populiariausių pusryčių patiekalų. Tad kaip pasigaminti košę nenuobodžiai ir kokią rinktis? Skirtingai nuo daugelio kitų populiarėjančių maisto produktų, košė nėra trumpalaik ... |
Šių metų blynų tendencijos
| | Šių metų blynų tendencijos: netikėti žymių moterų receptai Užgavėnių stalui Netrukus žiemą iš kiemo vysime minėdami Užgavėnes, kurios primena apie svarbiausią pavasario sutiktuvių patiekalą – blynus. Tačiau blynai šiandien išgyvena tikrą renesansą – kartu su ilgųjų pusryčių kultūros populiarėjimu, šis patiekalas grįžta į daugelio mėgstamiausiųjų patiekalų sąrašus. Madingos kavinės, restoranai ir socialiniai tinklai – tai tik keletas priežasčių, tarsi prikėlusių blynus naujam gyvenimui. Tad kokios blynų mados dominuos šiemet? „Malsenos“ organizuotose madingų bl ...
|
Miško grybų sriuba
| | Kulinaras iš Italijos Gian Luca jau ne pirmą kartą džiaugiasi, kad Lietuvoje yra rojus miškuose, kadangi nereikia išsipirkti jokių leidimų norint pagrybauti. Jis pasakoja, kad savo dėdei iš Italijos, kuris buvo atvykęs į jo neseniai gimusios dukros krikšynas, padarė dovaną ir nusivežė grybauti. Džiaugsmo buvo – kaip vaikams per Kalėdas. Kadangi lietuviai taip pat mėgsta grybauti, patarimai, kaip greitai pasigaminti puikią grybų sriubą tiesiog keptuvėje pavadinimu „Rudens pavasaris.“ Miško grybų sriuba Sriubai reikės: 4 baravykų 3 saujų voveraičių 1 saliero stiebo 1 didesnės morkos 1 balto svogūno Ypač tyr ... |
Sveika vakarienė
| |
reikės: nedidelės cukinijos, 2-3 pomidorai, sūrio, prieskonių ( baziliko, citrininio pipiro, kt.) gaminimas: Nuplauti cukiniją, supjaustyti riekelėmis, pomidorus taip pat riekelėmis supjaustyti. Skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėlioti cukinijų riekeles, ant viršaus - pomidorų riekeles, pabarstyti prieskoniais ir ant viršaus uždėti sūrio riekelę. Skardą įdėti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti
|
Žydintys lietiniai
| |
Sako, vyrams gėlių nedovanoja, tačiau žydinčių lietinių, tikrai neatsisakytų :) reikia: 1 kiaušinio, 150 ml pieno 200 ml vandens druskos, cukraus, 30 g tirpinto sviesto vanilės esencijos, 150 g miltų, našlaičių žiedų. Našlaitėms nuskabyti kotelius, išdėlioti veidukais į viršų. Kiaušinį plakti su pienu, vandeniu, cukrumi ir druska, berti vanilę, lydytą sviestą, įmaišyti miltus. Tešlą palikti pabrinkti ~ 30 min. Įkaitinti keptuvę, patepti aliejumi, nukėlus nuo ugnies įpilti tešlos ir greitai išdėlioti našlaičių žiedus, dėti ant ugnies ir kepti kaip įprastus lietinius. Lietinių pusę su gėlėmis kepti labai trumpai ` 20 s, kad žiedai nesude ...
|
Gruzdintos bulvės su česnaku ir parmezanu
| | Pasakiškai traškios orkaitėje keptos bulvės, padengtos šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir gardžiu česnaku! Štai toks apibūdinimas kuo puikiausiai tinka šios dienos straipsniui ir gruzdintų bulvyčių receptui. Kadangi mano visų laikų pats mėgstamiausias patiekalas yra bulvės, nuolatos aptinku save vis ieškantoriginalių būdų patiekti bulves. O šis receptas, tai tiesiog kūnui ir sielai: traškios bulvytės su daug daug šviežaus česnako ir parmezanu. Tiesiog nepakartojama. Viena gudrybė, kurią galite padaryti po kepimo orkaitėje, tai pakepinti jas ant keptuvės aliejuje, kad pasiektumėte tą dangiškai traškų efektą Gruzdintos bulvės su česnaku ir parmezanu ... |
Kuom pakeisti Kalakutą
| | Arkliukas šventiniam stalui arba kuom pakeisti kalakutą. Už šį receptą ir išradingumą esame dėkingi Julijai Riumšinai. Jai keliauja prizas, o mes pabandykime tokį pasigaminti. Reikės: -bulvių 2-3kg., -pievagrybių 1kg., -svogūnų 2-3vnt., -druskos, pipirų, -sūrio "Kasyte" 1vnt., -juodųjų alyvuogių, -morkos 1vnt., -kiaušinio 1vnt. Gaminam: Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprastu skysčiu. Ar naudoju pieną. Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūnus kubeliais ir kartu pakepiname. Druska pipirai pagal jūsų skoni. I formą, kurioje ... |
Keptos dorados
| |
Vynioti kepimui ruošiamą žuvį į foliją ir dar į kepimo popierių mane išmokė Mitch Tonks knyga "Fish Easy". Joje teigiama, kad kepant žuvį būtent tokiu būdu, pastaroji išlieka itin sultinga. Naudojant kartu foliją su kepimo popieriumi, kepimo vokelis ar ryšulėlis bus ypač tvirtas, žuvį galėsite užpilti gardžiu padažu, aliejumi, sviestu, vynu ar kitokiu skysčiu ir jis niekur "nepabėgs". Išbandžiau ir man patiko. Dažniausiai taip kepu menkę ar starkį, bet pabodo. Kai pašonėje ošia jūra, nuolat dovanojanti šviežios žuvies, į nevietinę dažniausiai nesidairau. Bet tik dažniausiai :) Paragavau visų taip išgirtos dorados. Nuostabi žuvis! R ...
|
Skanūs kibinai
| | Skanūs kibinai. Ingredientai: • Sviestas raba margarinas - 500 gramų • Kvietiniai miltai - 1250 gramų • Kiaušiniai - 5 vienetai • Grietinė - 500 mililitrų • Druska• Kiaulienos (šoninė + mentė) - 1,5 kilogramo • Svogūnai - 5 vienetai • Kvapieji pipirai. Iš išvardintų produktų išeina 44 kibinai. Gaminimo eiga: Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite drus ... |
Karšti sumuštiniai su pomidorais
| | Reikės: 4 riekelių sumuštinių duonos, 4 rutuliukų mocarelos sūrio, 4 kekių vyšninių pomidorų, sviesto duonai riekėms aptepti, druskos. Dariau sumuštinius su paprastu batonu - buvo skanu :-). Mocarelą ėmiau ne mažais rutuliukais, bet viename didesniame gabale, pjausčiau riekelėmis, pomidorus naudojau užaugintus balkone ir paprastus didelius - skaniau su mažiukais, didelių kitą kartą neimsiu. Barsčiau tik druską, kaip buvo nurodyta recepte, tačiau kitą kartą dar ir pipirų barstysiu :-) Gaminimas: Duonos riekes aptepti sviestu. Ant viršaus sudėti riekelėmis pjaustytą mocarela sūrį. Ant sūrio padėti pomidorų kekę arba tiesiog sudėti mažus pomidoriukus. Pom ... |
Indiška sriuba su vištiena ir brokoliais
| | Indiška sriuba su vištiena ir brokoliais 1,2 litro vandens250 gr. vištienos filė200 gr. šviežių brokolių1 svogūnas1-2 česnako skiltelės1-2 a.š. kario2 v.š. sviesto2 v.š. kokoso drožlių1 v.š. tarkuoto imbiero150 ml. grietinėlės2 v.š. miltų2 v.š. citrinos sulčiųdruskos1 nedidelė aitrioji paprika (aš dėjau tik ketvirtadalį)lauro lapeliųpipirų žirneliųVištieną supjaustome dideliais gabaliukais (kad greičiau išvirtų), dedame į vandenį, sumetame pipirus, kelis lauro lapelius ir verdame apie 30 min. Išimame iš sultinio ir atvėsiname.Svieste pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, kol gražiai pagelsta. Sudedame imbierą, miltus, kar ... |
Marinatas vištienai
| | ... su tamsiuoju cukrumi "Farinas". Gardžiai pamarinuojantis visą vištą arba atskiras jos dalis, pvz., sparnelius, kuriuos galima kepti ir lauke, ant grotelių. Mūsų keletą kartų išbandytas ir įvertintas... Reikia:apie 1 kg paukštienos gabaliukų (šlaunelių, sparnelių ar nedidelės vištelės);50 g cukraus Farinas (arba tamsaus cukraus su melasa);2 šaukštų garstyčių (aš mėgstu angliškąsias, grūdėtas, bet tinka ir "Dijon");4 šaukštų baltojo vyno (arba baltojo vyno acto);4 šaukštų alyvuogių aliejaus;2 šaukštelių paprikų miltelių;2 - 4 skiltelės sutrinto česnako;1 smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos (arba rupiai maltos džiovintos aitriosios papr ... |
Mano firminis karštasis patiekalas
| |
Mūsų lankytojos mamos - nepaprastai darbščios kūrybingos. Džiaugiamės tuo ir dalinamės konkurso ,,Mano firminis patiekalas" dalyvių receptais. Julijana111 KIBINAI Vyrų džiaugsmas.(šeimos firminis patiekalas) Jums reikės: Tešlai - 1kg miltų, 500g margarino,1 stiklinė vandens. Įdarui - 500g jūsų pasirinktos mėsos(aš naudojau kiaulieną), 3 svogūnai, 5 bulves, druska, pipirai, prieskonines žolelės pagal jūsų skonį. Gaminimas: Įdaras - mėsą, bulves, svogūnus supjaustyti kubeliais. Druska, pipirai, žolelės - pagal jūsų skonį. Viska sumaišyti. Tešla - margariną ištirpinti ant mažos ugnies, supilti 1 stiklinę vandens, sumaišyti. Įberti miltus ir vis ...
|
Bulvės šoninės "marškinėliuose" su česnakiniu padažu
| | Bulvės šoninės "marškinėliuose" su česnakiniu padažu REIKĖS:1 kg bulvių (būtų idealu mažyčių, bet nebūtina) 200-300 gr. plonai supjaustytų rukytos šoninės juostelių Padažui: 100 gr. grietinės 2 v.š. majonezo 2 skiltelės sukapoto česnako1 a.š. provanso žolelių (arba kitų mėgstamų) druskos, pipirų pagal skonį krapų Bulves nuskutame. Mažesnių nepjaustome, didesnes supjaustome, kaip verdamas garnyrui. Išverdame, bet neperverdame tiek, kad trupėtų. Atvėsiname. Sumaišome padažo ingredientus, užpilame ant bulvių, atsargiai išmaišome. Jei šoninės juostelės labai plačios, jas galima perpjauti išilgai per pusę - to visiškai pakanka apsuk ... |
Mieliniai medaus sklindžiai
| |
Labai lengvi, purūs ir skanūs... Anksčiau buvo paprotys sekmadienį prieš Užgavėnes triskart valgyti mėsos, pirmadienį - šešiskart, o antradienį, per Užgavėnes - net dvylika kartų, kad "per visus metus būtum riebus, sotus ir sveikas"... :0) Įsivaizduojat?! Reikia:300 g miltų;350 ml pieno;1 kiaušinio;šaukšto lydyto sviesto;2 nekupinų šaukštų minkšto medaus;10 g šviežių mielių;pusės šaukštelio cukraus; žiupsnelio druskos;skysto medaus. Pieną pašildykite, kad būtų drungnas. Miltus nusijokite į dubenį. Mieles sutrupinkite ir gerai ištrinkite su puse šaukštelio cukraus. Užpilkite šiek tiek pieno ir gerai išmaišykite, kol ištirps.Nuolat maišant,likus ...
|
Nėriniuoti blyneliai pagaminti namuose
| |
Šiandiena norėčiau pasidalinti nuostabia idėja ir receptu, kaip pasigaminti nėriniuotus blynelius! Jums reikės: 128 g miltų 1 kiaušinis 237 ml pieno 1/2 a.šaukštelio cukraus žiubsnelis druskos 1 a.šaukštelis sviesto (ištirpinto) Kaip pasigaminti: Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus kartu. Maišykite, kol masė taps glotni. Įkaitinkite nelimpančiu paviršiumi keptuvę and vidutinės ugnies. Supilkite savo tešlą į buteliuką, geriausią likusį nuo klijų ir sukurkite ornamentą. Kepkite ornamentą apie 2 minutes (arba kol pagelsvės). Apverskite ir kepkite kitą pusę. Šaltinis: http://pagamintarankomis.lt/neriniuoti-blyneliai-pagaminti-namuose/
|
Sluoksniuotos tešlos žuvies pyragas
| |
Sluoksniuotos tešlos žuvies pyragas 2 vnt. žuvies filė (gali būti šaldyta) lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos 2 nedideli svogūnai 1 morka 3-4 v.š. pomidorų padažo 1 kiaušinis prieskonių žuvies marinavimui Žuvį įtriname prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas sutarkuokame burokų trintuve, ir viską pakepiname, kol suminkštės. Sumaišome su pomidorų padažu. Jei trūksta - įberiame prieskonių. Atvėsiname. Surinkimas (žr. nuotrauką žemiau). Žuvį dedame šalia viena kitos ant tešlos, ant žuvies daržoves. Tešlą šonuose supjaustome juostelėmis ir užlankstome jas uždengdami žuvį (kraštelius patepame p ...
|
Kalakutiena su anakardžių riešutais kiniškai
| |
Kalakutiena su anakardžių riešutais kiniškai 300 gr. kalakutienos filė 1 raudonoji paprika 2 saujos anakardžių riešutų Marinatui: 2 v.š. saldžiarūgščio sojos padažo 1 v.š. balzamiko acto Padažui: 150 ml. vandens4 v.š. saldžiarūgščio sojų padažo2 v.š. balzamiko acto1 v.š. laimo sulčių2 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus2 skiltelės česnako1 v.š. (be kaupo) krakmolo Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome. Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, i ...
|
Kreminės - trintų daržovių sriubos
| | Kreminė cukinijų sriuba su lydytu sūreliu 800 gr. cukinijos2 svogūnai3 skiltelės česnako100 gr. lydyto sūrelio1 sultinio kubelispipirų800-900 ml. vandens Kubeliais pjaustytą cukiniją, smulkiai supjaustytą svogūną, sultinio kubelį dedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudedame gabaliukais supjaustytą sūrelį ir česnako skilteles. Viską sumalame blenderiu. Paskaniname pipirais. Skanaus! Kreminė trintų daržovių sriuba su skrebučiais bulvėsmorkossvogūnaskopūtstasžiedinis kopūstas2 sultinio kubeliaibatono skrebučiamsSupjaustytas daržoves išverdame sultinyje. Vandens pilame tiek, kad šiek tiek apsemtų dar ... |
Kalakutiena su anakardžių riešutais kiniškai
| |
300 gr. kalakutienos filė 1 raudonoji paprika 2 saujos anakardžių riešutų Marinatui: 2 v.š. saldžiarūgščio sojos padažo 1 v.š. balzamiko acto Padažui: 150 ml. vandens4 v.š. saldžiarūgščio sojų padažo2 v.š. balzamiko acto1 v.š. laimo sulčių2 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus2 skiltelės česnako1 v.š. (be kaupo) krakmoloKalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome. Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutu ... |
Velykų karštieji patiekalai
| |
"Netikras zuikis" su ryžiais Dar vienas "netikro zuikio" variantas. Šį kartą pabandžiau su ryžiais - labai patiko. Kai šaltas, tai labai tinka net ant sumuštinio riekelę užsidėt :) 700 gr. faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas) 1 didelis kiaušinis 100 ml. pieno 6-8 v.š. džiūvėsėlių 100 gr. nevirtų ryžių 1 morka 1 svogūnas 3 skiltelės česnako 3 v.š. pomidorų padažo druska, pipirai, prieskoniai Aptepimui: 1 v.š. majonezo 1 v.š. pomidorų padažo 50 gr. fermentinio sūrio Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai i ... |
Keptos vištų kepenėlės
| |
Šį kartą pasiūlysiu vieną mėgstamiausių mano ir sūnaus patiekalų - keptas kepenėles, aš valgau su visais priedais (keptais svogūnais, keptais obuoliais, net bulvėmis, o jei dar rauginto naminio agurko yra... tada jau tobula), o sūnus jas naikina be jokių priedų, ir dideliais kiekiais - nors ko nors valgo nemažai :-) Reikės: 0,5 kg kepenėlių, mėgiamų prieskonių (aš naudoju prieskonius vištienai arba kepsniams), 1-2 valg. šaukštų miltų, aliejaus kepimui. Iš šio kiekio gaunasi 2 geros porcijos arba 3 tiems, kas valgo "taupydami" :-) Gaminimas: Kepenėles nuplauti, jei reikia išpjauti nereikalingas dalis (tokie balti kaip stori siūlai, net nežinau kaip jie vadi ...
|
Netikėtiems svečiams užsukus... Pikantiški suktinukai
| |
NETIKĖTIEMS SVEČIAMS UŽSUKUS... PIKANTIŠKI SUKTINUKAI Nėra nieko paprasčiau, kai užsuka netikėti svečiai, kai yra koks gimtadienis, kai norisi kažko kitokio, kai... Žodžiu, tinka bet kokiai situacijai. Ir visų svarbiausia, kai visai nebėra laiko. Apie 20 suktinukų reikės: Pakelio sluoksniuotos tešlos (tinka ir šaldyta, bet ją tada reikia išimti iš šaldymo kameros 2 valandas prieš gaminimą), kelių šaukštų tiršto pomidorų padažo, smulkiai tarkuoto permezano ar panašaus sūrio, džiovinto raudonėlio (origanum vulgare). Sluoksniuota tešlą ištiesiame, šiek tiek pakočiojame, kad gautųsi didesnis lakštas. Tepame pomidoru padažu, paliekant kraštus net ... |
Meksikietiškos tortilijos
| |
Mamos dienoraštis ir Pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo pasigaminti meksikietiškų tortilijų TORTILIJOS Susiruošiau sūnaus gimtadieniui pagaminti ką nors iš meksikietiškos virtuvės. Labai visi mėgstame tortiljas su jautienos faršo įdaru. Tik iki šiol tortilją su įdaru susukdavome į vamzdelį ir valgydavome. O šį kartą norėjosi kitaip. Ir kaip tik po ranka pasitaikė visų mėgstamas žurnalas "Žmonės" (šis numeris buvo pirmas, kurį aš perskaičiau visą, paprastai tik nuotraukas peržiūriu :-)), kuriame siūlė pasigaminti Meksikietišką quesadilla. Užsikabliavau už šios idėjos ir jau po savaitėlės kepiau tortiljas, kad nereikėtų pirkti - juk na ... |
Kopūstų su grybais pyragas
| |
Mamos dienoraštis ir Pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo išsikepti kopūsų su grybais pyragą. Reikės tešlai: 250 g sviesto arba margarino, 2-2,5 stiklinių miltų, 1 stiklinės grietinės, 1 kiaušinio, trupučio druskos. Reikės įdarui: 200 g šviežio kopūsto, 400 g raugintų kopūstų, 50 g sviesto, kelių valg. šaukštų aliejaus, 300 g grybų (galima naudoti džiovintus, virtus, konservuotus), pipirų, muskato, krapų, petražolės (šį kartą pamiršau įdėti),1 kiaušinis pyrago viršui patepti. Kopūstus galima imti tik vienos rūšies arba keisti proporcijas pagal skonį, grybų dėkite kiek ... |
Pusryčiai smaližiams
| |
SUMUŠTINIAI SU BANANŲ ĮDARU Atradau pas draugę vieną receptų žurnalą ir tikrai neblogų receptų (daug dariau, bandysiu po truputį savo atradimais pasidalinti su jumis) :-) Šis receptas buvo pirmasis, kurį norėjau padaryti, ir paskutinis iš visų norimų, kuriuos išbandžiau :-) Tikrai paprastas, greitai paruošiamas, skanus valgis - lengvai vakarienei karšti, greitiems pusryčiams - jei lieka šaltų sumuštinių :-) Tiesa, gamindama pritaikiau receptą mūsų šeimai: nedėjau medaus, nes dukra alergiška, sūnus juo nesižavi, nedėjau riešutų, nes pati nemėgstu, užtai įdėjau kokoso riešuto drožlių - suteikė sumuštiniui pikantiškumo :-) Reikės: 8 r ... |
Moliūgų ir cukinijų patiekalai
| |
MOLIŪGŲ TRINTA SRIUBA Reikės: apie 1 kg moliūgo (jau išvalyto, be sėklų), 2 didesnių svogūnų, 1 nedidelės česnako galvutės, 2-3 vidutinio dydžio morkų, 1 vištienos ar daržovių sultinio kubelio, vandens,2-3 lydyto sūrelio trikampėliai (arba porą šaukštų paprasto lydyto sūrelio),grietinės,krapų. Moliūgą reikia išvalyti: nuplauti, nupjauti kietą odą, išskobti sėklas, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais. Svogūnus, česnakus nulupti ir susmulkinti: svogūnus didesniais šiaudeliais, česnakus - kiekvieną skiltelę per pusę. Morką nuskusti, gerai nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Visas daržoves sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, ... |
Bulvių patiekalai
| |
Mini bulvių plokštainiai ( kugeliai ) Labai skanus, purus, minkštas, ne sausas - niam niam kaip skanu buvo :-) Reikės: bulvių (kiek jų tiksliai buvo - nežinau, nuskuto, nuplovė ir sutarkavo bulves sūnus :-), gal apie 8... vidutinio dydžio), nepilnos stiklinės pieno, 2 vidutinių svogūnų, 1 valg. šaukšto sviesto, druskos, 2 kiaušinių.Iš šio produktų kiekio iškepiau 14 kugeliukų :-) Gaminimas: Bulves nuvalyti, sutarkuoti smulkia tarka (kaip cepelinams), jei skysčio išsiskyrė daug, dalį reikėtų išpilti. Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, pakepinti su sviestu, kol gražiai pagels. Pieną užvirinti, supilti į tarkių masę, įdėti kepintus ... |
Kepta žuvis su šparagais ir lenkišku padažu
| | Pagrindinė dalis: Menkių filė 480 g Šparagai 16 vnt. Sviestas 40 g Druska Pipirai Padažas: Kiaušiniai 3 vnt. Sviestas 100 g Citrinos (sultys) 1 vnt. Petražolės (plačialapės) 50 g Krapai 30 g Druska Pipirai Šparagus nuskuskite ir nupjaukite kotukus. Palengva virkite šparagus vandenyje 2-4 minutes, ištraukite, nuvarvinkit ... |
Lašišų kepsnys su olandišku padažu
| | Pagrindinė dalis: Lašišų filė 1200 g Alyvuogių aliejus (kepimui) 10 ml Padažas: Kiaušinių tryniai 4 vnt. Sviestas 200 g Baltojo vyno actas 1 šaukštas Druska Baltieji pipirai ~ Apelsinai 0,5 vnt. Lašišų filė supjaustykite maždaug 200 gramų gabalėliais. Nupjaukite žuvies odą ir ištraukite kaulus. Pirmiausiai paruoškite olandišką padažą. Išlydy ... |
Kiaulienos kepsniai su kukurūzų koše
| | Kiaulienos nugarinė 1 kg Kukurūzų kruopos 400 g Grietinėlė, 35 proc. riebumo 150 ml Česnakai 2 skilt. Svogūnai 1 vnt. Krapai 20 g Sviestas 100 gr. + 20 gr. kepimui Citrinos 1 vnt. Druska Pipirai Aliejus 30 ml Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 230 g kepsniais. Apliekite juos trupučiu aliejaus, pabarstykite druskos ir pipirų. Svogūnus nulupkit ... |
Blyneliai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
| | Tešla: Kvietiniai miltai 110 g Pienas 300 ml Kiaušiniai 1 vnt. Sviestas (tešlai) 20 g Sviestas (kepimui) 20 g Druska žiupsnelis Įdaras: Krevetės (neluptos, šaldytos) 500 g Petražolės 5 šakelės Minkštas sūris (tarkuotas) 300 g Padažas: Aliejus 20 g Svogūnėliai (Shallots) 5 vnt. Grietinėlė, 35 proc. rieb. 300 ml Baltas vy ... |
Koldūnai „Ravioli“ su varške ir špinatais
| | Miltai kvietiniai 150 g Manų kruopos 80 g Kiaušiniai 1vnt. ir dar 1 trynys Druska Aliejus alyvuogių ½ valg. šaukšto Varškė 220 g Špinatai švieži 180 g Druska/Pipirai Svogūnai 50 g Muskato riešutas Baklažanai 50 g Svogūnai 20 g Kalendra šviežia arba petražolės Pomidorai 30 g Česnakas 1 skiltelė Sviestas 80 g Ali ... |
„Liuks“ čeburekai
| | Įdaras: Kiaulienos faršas, 500 g Ropiniai svogūnai, 2 vnt. Vanduo, 110 ml Vištienos sultinio kubeliai, 8 g Druska Juodieji malti pipirai Kvapieji malti pipirai Tešla: ... |
Vištienos kepsneliai
| | 10 vnt. Vištienos krūtinėlės filė 580 g Krakmolas 45 g Majonezas 100 g Kiaušiniai 2 vnt. Džiovintas bazilikas 2 g Džiovintos slyvos100 g Druska Juodieji pipirai malti Aliejus (kepimui) Padažas: Majonezas 2 va ... |
Spagečiai sicilietiškai
| | Makaronai „Spaghetti“ 140 g Pomidorai savose sultyse (be odelių) 150 g Svogūnai 1 vnt. Česnakai 2 skiltelės Vanduo 1 l Sviestas 30 g Žalia šviežia paprika 100 g Raudonasis sausas vynas 30 ml Vištiena (filė, kumpeliai, blauzdelės) 200 g Laurų lapai 1 vnt. Kvapieji pipirai 2 vnt. Druska Juodieji pipirai  ... |
Rytietiški kiaulienos suktinukai
| | Tešla: Plona tešla „Spring rolls“ 10 vnt. Kvietiniai miltai 2 šaukštai Vanduo 1 šaukštas Įdaras: Kiaulienos faršas 200 g Sojų padažas 5 ml Sezamų aliejus 5 ml Cukrus 2-3 g Aitriųjų paprikų pasta ½ arb.šaukšt. Aliejus (gruzdinimui) 1 l Svogūnai 1 vnt. Česnakai 1 skiltelė Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliai ... |
Kakorai
| | Pagrindinė dalis: Bulvės 8 vnt. Kopūstai 200 g Kiaulienos šoninė (šaltai rūkyta) 100 g Kiaušiniai 2 vnt. Bulvių arba kukurūzų krakmolas 3 šaukštai Kvietiniai miltai 1 šaukštas Sviestas 50 g Druska Padažas: Grietinė 300 g Petražolės 50 g Svogūnų laiškai 50 g Druska Pipirai Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. ... |
Ožkų sūriu įdaryta vištiena
| | Vištienos filė 350 g Minkštas ožkų sūris 50 g Grietinėlė, 36 proc. riebumo 20 ml Petražolės (smulkintos)1 valg.šaukšt. Česnakai 1 skiltelė Druska Juodieji šviežiai grūsti pipirai Čiobrelių lapeliai 1 arb.šaukšt. Brokoliai ½ vnt. Migdolų drožlės 20 g Sviestas 50 g Salotų lapai 50 g Vištienos krūtinėlėje padarykite gilią kiše ... |
Velingtono kepsnys
| | Jautienos filė 600 g Pievagrybiai 10 vnt. Vytintas kiaulienos kumpis 8 griežinėliai Svogūnai ½ vnt. Petražolės 30 g Sluoksniuota bemielė tešla 500 g Kiaušinių tryniai 2 vnt. Rozmarinai 1 šakelė Čiobreliai 1 šakelė Sviestas 40 g Aliejus (kepimui) 10 ml Dižono garstyčios 2 šaukšteliai Nuo mėsos pašalinkite visas plėves. M ... |
Bulvinukai su voveraičių įdaru „Kroppkakor“
| | Tešla: Bulvės 10 vnt. Miltai kvietiniai 150 g Kiaušiniai 2 vnt. Druska/Pipirai ~ Įdaras: Šoninė kiaulienos š/r 200 g Svogūnai 1 vnt. Voveraitės 50 g Sviestas (plius sviestas ant virtų kukuliukų) 150 g Išverdame bulves ir atvėsiname. Svogūnus ir šoninę supjaustome kubeliais. Keptuvėje išlydome dalį sviesto, dedame šoninę, svogūnus ir ... |
Lazanija
| | Veršienos arba jautienos faršas 800 g Sūris fermentinis 300 g Sūrio lazdelės 8 vnt Sūris „Mocarela“ picoms 100 g Makaronai lakštiniai 250 g Svogūnai 1 galva Česnakas 4 skiltelės Pievagrybiai 10 vnt Aliejus Druska/Pipirai Čiobreliai arba raudonėliai Petražolės Pomidorų pasta 2 valg. šaukštai Pomidorų tyrė 1 l Pienas 1 l Sviestas 100 ... |
Grybų pyragaitis „Ruduo“
| | 8 vnt. Įdaras: Švieži pievagrybiai - 200 g arba džiovinti baravykai - 50 g Švieži čiobreliai - 2 šakelės Ropiniai svogūnai - 3 vnt. Kiaulienos šoninė (šalto rūkymo, kuo liesesnė) - 150 g Sviestas - 50 g Druska – žiupsnelis Juodieji malti pipirai Kvapieji malti pipirai Užpilas: Kiaušiniai - 5 vnt. Grietinė, 30 p ... |
Įdarytos cukinijos
| | Cukinijos 2 vnt. Vyšniniai pomidorai 200 g Bazilikai (švieži) 8 lapeliai Česnakai 1 skilt. Sūris mocarela 1 vnt. Kietas tarkuotas sūris 50 g Alyvuogių aliejus truputį Juodos alyvuogės 10 vnt. Druska Pipirai Cukinijas perpjaukite pusiau išilgai ir šaukšteliu išskaptuokite vidų. Mocarelą supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad tilptų į cukinijų griovelius. Pomidorus perp ... |
Karčiupietiškas pyragas
| | Pyragas: Sluoksniuota bemielė tešla 500 g Fermentinis sūris 200 g Grietinėlė 36% rieb. 80 g Sviestas (skardos tepimui) 10 g Mėsos įdaras: Kalakutienos faršas 400 g Svogūnai 120 g Paukštienos prieskoniai 1 g Druska Sviestas 10 g Juodieji malti pipirai 1 g Žolelių mišinys picai 1 g Druska Daržovių įdaras: Švieži pievagrybiai 129 g Svogūnai 250 g Morkos 410 g Pom ... |
Įdaryti pomidorai ir kalakutienos vėrinukai
| | Pomidorai: Pomidorai (dideli) 4 vnt. Svogūnai 1 vnt. Salierų stiebai 2 vnt. Grybai 75 g Aliejus 20 ml Natūralus vištienos sultinys 200 ml Svogūnų laiškai 4 vnt. Tarkuotas sūris „Džiugas“ 50 g Druska Juodieji pipirai Kalakutienos vėrinukai: Kalakutų krūtinėlė 125 g Vytintas kiaulienos kumpis 6 griežinėliai Pomidorų vidų išskaptuokite. Svogūną, salie ... |
Edgaro kibinai
| | 18 vnt. Tešla: Kvietiniai miltai 1 kg Sviestas 250 g Grietinė, 30% riebumo 160 g Kiaušiniai 3 vnt. Kefyras 100 ml Įdaras: Kiaulienos kumpis 620 g Svogūnai ropiniai 250 g Aliejus 10 ml Druska Kiaušiniai (patepimui) Į gilų dubenį persijokite miltus. Įtarkuokite sviestą ir trinkite jį su miltais tarp pirštų, kol masė tap ... |
Makaronai „Penne“ su kalakutienos kukuliukais
| | Makaronai „Penne“ 500 g Kalakutienos faršas 400 g Alyvuogių aliejus 30 ml Svogūnai 1 vnt. Česnakai 4 skilt. Maltos aitriosios paprikos 2 g Morkos 1 vnt. Pomidorai savose sultyse 800 ml Raudonasis sausas vynas 100 ml Petražolės 5 šakelės Kietasis sūris 50 g Druska Pipirai Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morką nus ... |
|
|
|
|
|
|
|
|