Profesionalus konditeris Ali siūlo pasigaminti nekeptu maskarponės sūrio ir šokolado tortu su šviežiomis avietėmis.
Pyragui reikės:
350 g avižinių sausainių
100 sviesto
1 žaliosios citrinos (laimo)
350 g maskarponės sūrio
300 g juodojo šokolado
150 g cukraus pudros
1 arb. š. vanilinio cukraus
Dekoravimui reikės:
400 g grietinėlės
2 valg. š. cukraus pudros
Šviežių aviečių arba kitų uogų
Juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų
Sausainius susmulkinti iki smulkių trupinių ir įtarkuoti į juos žaliąją dalį laimo žievelės. Trupinius užpilti išlydytu sviestu ir gerai išmaišyti. Suberti juos į kepimo formą, išlyginti ir nuo vidurio suspausti, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Įdėti į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.
Prikaistuvyje pašildyti maskarponės sūrį, kad suskistėtų. Perpilti maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir iš lėto supilti jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišyti iki vientisos masės ir supilti ant sustingusio sausainių pagrindo. Įdėti į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba dekoruoti sustingusio torto paviršių. Išdėlioti šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstyti cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.