Pyragas:
Aguonos 450 g
Lazdynų riešutai 80 g
Migdolų riešutai 80 g
Kiaušiniai 9 vnt.
Cukrus 180 g
Malti džiūvėsėliai 70 g
Manų kruopos 70 g
Citrinų sultys 40 ml
Sviestas formos patepimui 15 g
Užpilas:
Grietinėlė, 36% riebumo 400 ml
Cukrus 150 g
Sutirštintas pienas „Rududu“ 400 g
Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti. Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles. Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu.
Aguonas smulkiai sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po šaukštą cukraus, kol suleisite visus trynius ir subersite cukrų.
Smulkintus riešutus, šviežiai spaustas citrinų sultis pilkite į aguonų masę ir išmaišykite.
Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir kartu su maltais džiūvėsėliais ir manų kruopomis atsargiai įmaišykite į aguonų masę. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją paruoštą aguonų masę ir kepkite 180-200 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą.
Iškepusį pyragą susmaigstykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Tada ruoškite grietinėlės užpilą. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir virkite vidutinėje kaitroje nuolat maišydami, kol nugaruos apie trečdalis skysčio. Ataušinkite maždaug iki 40 laipsnių.
Grietinėlės užpilą pamažu pilkite ant pyrago, vėl pabadykite, kad grietinėlė kuo geriau susigertų į visą pyrago plotą. Sutirštintą pieną „Rududu“ pašildykite vandens vonelėje, kad jis suskystėtų, ir tolygiai užtepkite ant pyrago. Pyragą palikite 3-4 valandoms vėsioje vietoje, kad susigulėtų ir sutvirtėtų, tada ragaukite. Skanaus.
|