Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Rausvi Tomo blyneliai su mėlynių padažu ir morkų uogiene

Dalintis

Rausvi Tomo blyneliai su mėlynių padažu ir morkų uogiene

TV3 laidos ,,La maistas“  šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis rekomenduoja saldžius rausvus blynelius su mėlynių padažu ir morkų uogiene.

„Užgavėnės pas mus turi tikrai gilias tradicijas. Užgavėnės, tai – žiemos virsmas į vasarą, saulės pergalė prieš tamsą, paskutinis sotus pavalgymas iki Velykų. Senovėje blynai buvo gana dažnas patiekalas mūsų virtuvėje. Blynai buvo panašūs į dabartinius lietinius”, – sako Tomas ir pasakoja kaip užmaišyti idealių lietinių tešlą bei iškepti tobulai plonus blynus: „Maišant tešlą lietiniams, svarbu, kad visi ingredientai būtų tos pačios temperatūros, tuomet tešla gausis tolygi, neišsisluoksniuos. Kitas svarbus dalykas – nereikia labai įkaitinti keptuvės, ji turi būti drungna. Vienam blynui užtenka pusantro šaukšto tešlos.”

Profesionalus šefas taip pat atkreipė dėmesį, kad norint jog keptuvė ilgai tarnautų, jos jokiu būdų negalima plauti indaplovėje, naudoti cheminių valiklių ar aštrių kempinėlių. Keptuvei išvalyti pakanka karšto vandens.

Blyneliams reikės:

200 g kefyro

100 g miltų

50 g cukraus

2 kiaušinių

5 g vanilės

5 g džiovintų burokėlių miltelių (nebūtina, bet suteikia spalvą)

1 g cinamono

aliejaus kepimui

Padažui:

100 g natūralaus jogurto

100 g mėlynių uogienės

Gaminimas:

Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.

Tryniai gerai išplakami drauge su cukrumi, vanile, cinamonu ir burokėlių milteliais.

Pilamas kefyras, išmaišoma. Sudedami miltai, gerai išmaišoma.

Baltymai išplakami iki standumo ir įmaišomi į tešlą.

Keptuvėje įkaitinamas aliejus. Dedama po šaukštą tešlos ir kepami blynai, gražiai juos apkepant iš abiejų pusių.

Padažui mėlynių uogienė sutrinama elektriniu trintuvu drauge su natūraliu jogurtu. Padažas perkošiamas per sietelį.

Blyneliai patiekiame pagardinus mėgiama uogiene (aš patiekiau su namine morkų, žr. patarimus) ir padažu. Galite dar papuošti rūgštynių ar mėtų lapeliais.

Tomo patarimas, kaip pasigaminti morkų uogienę:

Morkų uogienę aš gaminu taip: puode ištirpinu 150 g cukraus (kol karamelizuojasi iki gintarinės spalvos). Suberiu 200g kubeliais pjaustytų morkų, išmaišau, kad morkos pasidengtų cukrumi. Tada užpilu litrą vandens ir verdu ant nedidelės ugnies iki uogienė sutirštėja (apie 60-90 minučių).

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą