Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Renkame pirmuosius batukus vaikui: ką svarbu žinoti?

Dalintis

Jei Jūsų mažylis jau netrukus žengs pirmuosius žingsnius, pats metas pasirūpinti kokybiška avalyne, kuri užtikrintų patogumą vaikučiui ir drauge prisidėtų prie taisyklingo pėdučių formavimosi bei vystymosi. Tad kokia turėtų būti vaikams skirta pirmoji avalynė, kaip rinktis ir kokių klaidų nedaryti?

 

Dydis – vienas svarbiausių kriterijų

Nieko nenustebinsime pasakę, kad pirmieji, o ir visi kiti batukai vaikui turi tikti dydžiu. Tik kartais pasirinkti tinkamą dydį tokiam mažyliui yra gana sudėtinga užduotis. Juk jei vaikas nenusiteikęs matuotis batukų atitinkamu momentu, jis nesikuklins to parodyti ir matavimosi procesas gali būti netikslus. Todėl namuose, kai vaikas yra geros nuotaikos, pastatykite jį ant popieriaus lapo, kad stovėtų tvirtai, remdamasis į pagrindą abiem kojytėmis. Apibrėžkite vaiko pėdutes ir pamatuokite ilgį. Žinodami pėdos ilgį galite keliauti į parduotuves rinktis batukų, kurie turėtų būti apie 1 cm didesni nei pėda. Žinodami esminį kriterijų – ilgį, batukų matavimosi ir pasirinkimo procesą reikšmingai sutrumpinsite, todėl net mažam vaikui nespės nusibosti.

Tiesa, nepirkite per mažų ar gerokai didesnių batukų, tikėdamiesi, kad maži prasitampys, o didelių užteks keliems sezonams. Netinkamas dydis sukels nepatogumų vaikui, juo labiau besimokančiam vaikščioti, taip pat lems pėdutės deformacijas.

 

Iš ko avalynė pagaminta?

Kalbant apie avalynę vaikams nepaprastai svarbu, kad ji būtų iš natūralių, kokybiškų medžiagų, leidžiančių pėdai kvėpuoti, užkertančių kelią prakaitavimui. Natūrali oda – puikus pasirinkimas.

Svarbus ir batukų padas, tiksliau – jo lankstumas. Pirmieji vaikiški batukai turėtų būti lankstūs priekinėje pado dalyje, kad žingsniuodamas mažylis galėtų kokybiškai atsispirti nuo pagrindo.

 

Jei vilioja žema kaina...

Kaina svarbi daugeliui, bet neverta susivilioti pernelyg žemomis vaikiškos avalynės kainomis, kurios labai dažnai yra kokybės sąskaitą. Nei maža kaina, nei batuko dizainas neturėtų būti aukščiau už patogumo ir kokybės aspektus. Tad jei norite šiek tiek sutaupyti, verčiau pasižvalgykite akcijų, leisiančių už gerus batukus sumokėti pigiau.

 

Kodėl verta rinktis ortopedinius pirmuosius batukus vaikams?

Ar žinote, kad pasinaudoti ortopedinės avalynės nauda tikslinga ne tik tada, kai jau yra indikacijų, bet ir siekiant užtikrinti taisyklingą vaiko pėdos formavimąsi bei eiseną? Idealiai išformuotą vidpadį, tvirtą užkulnį bei lankstų padą turintys ortopediniai batai užtikrins, kad vaikas žengs tvirtai, stabiliai, taip pat drauge bus palaikomas taisyklingas pėdos formavimasis.

Lankstus pirmasis pado trečdalis itin reikšmingas taisyklingai pėdos biomechanikai. Tvirtas, aukštas užkulnis stabilizuoja vaiko čiurną ir užkerta kelią kojyčių šleivojimui, kas aktualu labai daugeliui pradedančių vaikščioti mažylių. Ortopediniai batukai turi ir plačią nosį, garantuojančią, kad visi vaiko pirštukai jausis komfortiškai, nebus spaudžiami, dėl ko galėtų atsirasti diskomfortas, net skausmas ir netaisyklingi pėdos judesiai.

 

Netinkama avalynė vaikams gali turėti nemažai neigiamų padarinių: netaisyklinga laikysena, diskomfortas einant, bėgant, ribotas judrumas, skirtingos apkrovos pėdoms, suponuojančios netaisyklingą pėdų statymą ir kt. Todėl rinktis avalynę vaikams – atsakinga ir labai svarbi užduotis. Geriausią pirmųjų žingsnelių patirtį užtikrins ortopediniai batukai vaikams.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą