Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Startuoja akcija: tabletė - ne saldainis

Dalintis

Dažniausiai vaistų vaikai paragauja būdami pas senelius

Didžiausia rizika vaikams paragauti ne vietoje padėtų vaistų kyla pas senelius. Jungtinėse Amerikos Valstijose vykdomi tyrimai rodo, kad dėl ne vietoje padėtų vaistų kasmet kenčia dešimtys tūkstančių vaikų. Kol Lietuvoje tokio pobūdžio statistikos bei tyrimų nėra, vaistininkų bendruomenė pradeda informacinę kampaniją ir prašo visuomenės būti budriais – Tabletė – ne saldainis.

Visose šalies vaistinėse nuo mėnesio pradžios skelbiama informacija, kaip svarbu apsaugoti vaikus nuo klaidos paragauti ne saldainį, o vaistą. Iniciatyvos autorė, Lietuvos vaistinių asociacijos valdybos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė sako, kad šiuo veiksmu siekiama priminti, kaip svarbu nepamiršti, jog vaistai gali padėti, bet gali ir labai stipriai pakenkti sveikatai.

„Pasaulyje matome sukurtus internetinių testų pavyzdžius, kuomet net suaugusiam sunku atskirti, tai vaistas nuo galvos skausmo ar mėtinis ledinukas. Kilus diskusijai, ar verta leisti vaistais prekiauti bet kurioje prekybos vietoje, norime visuomenės dėmesio ir priminti, kad nors mes įpratę vaistus vartoti kone kasdien, tai visuomet riziką keliantis preparatas, su kuriuo būtina elgtis laikantis saugaus vartojimo ir atsakingo požiūrio taisyklių“, - informacinę kampaniją apibūdina vaistininkų bendruomenę atstovaujanti Kristina Nemaniūtė-Gagė.

Pasak jos, dažniausiai tėvų daroma klaida gydant vaikus – sakymas, kad vaistas bus toks pat skanus kaip saldainis. Kitas specialistų išskiriamas riziką keliantis įprotis - laikyti vaistus visiems lengvai prieinamoje vietoje.

„Sveikatos specialistai sako, kad nepakanka vaikui pasakyti, jog vaistai yra „saugusiųjų reikalas”, nes tai skatina vaikus tik dar labiau domėtis, kuo viena ar kita tabletė yra ypatinga, koks jos skonis. Kampanijos metu priminsime, kaip tinkamai vaikams paaiškinti, kodėl vaistai turi būti saugomi taip griežtai ir kad tabletė – ne saldainis“, - detalizuoja K. Nemaniūtė-Gagė.

Artimiausiu metu informacija bus matoma vaistinių tinkluose BENU, CAMELIA,  EUROVAISTINĖ, GINTARINĖ bei NORFOS vaistinė. Prie iniaciatyvos jungiasi vis daugiau organizacijų, jos metu tikimasi išsiaiškinti ir gyventojų nuomonę apie saugų vaistų vartojimą, laikymą, požiūrį į siūlomus vaistų pardavimo taisyklių pakeitimus.

Kristina Nemaniūtė-Gagė

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą