TIRAMISU yra itališkas desertas, gaminamas iš sausainių Savoiardi "pirštelių" išmirkytų kavoje, kiaušinio trynių ir maskarpones sūrio. Titamisu gardinamas likeriu, brendžiu ar vynu ir kakavos milteliais.
Vienas mano skaniausių ragautų desertų. Tortas pagal šį receptą tikrai patiks kiekvienam jūsų svečiui.
.
SUDĖTIS (4 porcijos)
mascarpone sūris 250 g
biskvitiniai sausainiai - 12 vnt
kiaušiniai - 2 tryniai ir 3 baltymai
cukrus - 2 d.šaukštai
25 ml. likerio (man patinka su Amaretto)
Espresso šaltos kavos
kakavos miltelių
Paruošimo būdas
Kiaušinių trynius ir cukrų išsukame kol pabals.
Atsargiai įmaišome maskarponės sūrį.
Baltymus išplakame iki standžių putų.
Atsargiai įmaišome baltymus į maskarponės sūrio į trynių ir cukraus masę.
Paruoštą espresso kavą (butinai šaltą) sumaišykite su likeriu/brendžiu (jei tortą valgys vaikai, alkoholio geriau atsisakyti)
Kiekvieną sausainį 3 sekundes merkite į kavą ir dėkite į indą vieną greta kito.
Sudėkite pusę kremo ir paskirstykite jį ant sausainių.
Vėl dedame sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo.