Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Vyrų nevaisingumo priežastys, požymiai

Dalintis

Nevaisingumas yra skaudi, jautri tema. Nors sužinojus, kad pora negali turėti vaikų, dažniau tai pradedama sieti su moterim, visgi reikia žinoti, kad nevaisingas poroje gali būti ir vyras. Todėl ilgiau nesusilaukiant atžalų tikslinga kreiptis į specialistus. Vyrai šiuo atveju turėtų apsilankyti urologo kabinete. Aptarkime, kokios galimos vyrų nevaisingumo priežastys ir kokie simptomai gali padėti šią problemą įtarti.

Vyrų nevaisingumo priežastys: kokios jos?

Paprastai vyrų nevaisingumas nebūna kaip atskira liga, dažniau tai – kitų ligų simptomas. Skiriami du vyrų nevaisingumo tipai:

  • Erekcijos sutrikimai. Tai gali būti nepakankama erekcija ar visiškas jos nebuvimas, dėl ko vyras negali tinkamai atlikti lytinio akto.
  • Apvaisinimo impotencija. Šiuo atveju erekcija yra normali, vyras gali gerai atlikti lytinį aktą, tačiau dėl sutrikusios spermatogenezės neįvyksta apvaisinimas.

Nors neretai vyrų nevaisingumo priežastys lieka neišaiškintos, galime paminėti tas, kurios pasitaiko dažniausiai:

  • Sutrikusi sėklidžių funkcija.
  • Pakitimai sėklidėse (pavyzdžiui, kraujagyslių pakitimai, uždegiminiai procesai, nusileidusios sėklidės, taip pat pokyčius suponuoti gali ir vartojami vaistai ar pan.).
  • Sėklinio latako užakimas, galintis atsirasti dėl dviejų priežasčių: pirma, jis gali būti įgimtas, antra, jis gali atsirasti po uždegimų.
  • Sutrikęs, netinkamas lytinis aktas, kurį lemti gali labai įvairios priežastys, pavyzdžiui, retrogradinė ejakuliacija, impotencija ar pan.
  • Psichologinės priežastys. Taip, šios pasitaiko ir vyrams bei yra labai geras įrodymas, kaip minčių galia, psichologiniai sutrikimai, stresas gali neigiamai paveikti net tokias funkcijas kaip vaisingumas.

Jaučiant lytinės sistemos sutrikimus būtina kreiptis į gydytoją, kuris atliktų apžiūrą, reikiamus tyrimus ligai išsiaiškinti ir gydyti, kol nepasireiškė tokios komplikacijos, kaip nevaisingumas. Kviečiame apsilankyti urologijos, dermatovenerologijos klinikoje „Homo Sanus“.

Kas išduoda, kad vyras gali būti nevaisingas? 

Bene esminis simptomas yra tai, jog pora negali susilaukti vaikų. Gana dažna situacija, jog nesusilaukiant palikuonių tirtis skatinama moteris, o vyro spermos tyrimai pradedami tada, kai paaiškėja, jog moteris yra sveika ir jokių trukdžių pastoti nėra. Tačiau tai nelabai teisinga, nes moteris gauna didelį streso, kaltės, savigraužos krūvį. Vyrai gali būti taip pat nevaisingi kaip ir moterys, todėl jei gyvenant aktyvų lytinį gyvenimą moteris maždaug per metus nepastoja, tikslinga abiem partneriams tirtis dėl nevaisingumo ir ieškoti priežasčių.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą