Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Vyšnios pusnyje

Dalintis

Tešla:            

Kiaušinių tryniai  5 vnt.
Kvietiniai miltai  350 g
Kepimo milteliai  1 arbatinis šaukštelis
Sviestas   250 g
Cukraus pudra  125 g
Vanilinis cukrus  1 arbatinis šaukštelis
Sviestas (skardai tepti) 10 g
Vyšnios:        
Vyšnios (šaldytos, be kauliukų) 900 g
Vanilinis cukrus  1 arbatinis šaukštelis
Krakmolas 30 g
„Pusnis“ (morengas):           
Kiaušinių baltymai  5 vnt.
Cukrus  125 g
Vanilinis pudingas (milteliai) 40 g
Citrinų rūgštis  žiupsnelis
Migdolų drožlės  30 g
               
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius ir įtarkuokite sviestą. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.
Apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje,  įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-40 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus. Šaldytas vyšnias atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada vyšnias sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgties ir suberkite vanilės skonio pudingo miltelius. Paplakite, kad viskas gerai pasiskirstytų. Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje.
Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo vyšnias ir grąžinkite pyragą į orkaitę 10 minučių. Po to ant vyšnių sluoksnio šaukštu tolygiai sudėkite baltymų masę ir užbarstykite skrudintas migdolų drožles.
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir šaukite pyragą kepti dar 3-5 minutėms.Atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus.   
Daugiau receptu: http://receptai.iki.lt/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą